Crime în serie, în Capitală! Suspecții, cercetați SUB CONTROL JUDICIAR. Magistrați: Cei doi sunt inculpați doar pentru că nu sunt probe pentru a fi suspectate alte persoane

Crime în serie, în Capitală! Suspecții, cercetați SUB CONTROL JUDICIAR. Magistrați: Cei doi sunt inculpați doar pentru că nu sunt probe pentru a fi suspectate alte persoane

Continuă cercetările în cazul crimelor care au șocat România. Cei doi bărbăți suspectați că i-au ucis fără milă pe muncitorii de la o fabrică de ciment din București au venit luni la secția de poliție pentru controlul judiciar. Anchetatorii caută în continuare probe însă cercetările s-au dovedit până acum destul de anevoioase.

Principalii suspecţi sunt doi fraţi, angajaţi ai fabricii respective, care sunt de altfel bănuiţi şi de o a treia crimă, în acelaşi loc, toamna trecută. (Detalii AICI)

Magistrații Tribunalului București arată că i-au lăsat în libertate pe cei doi suspecți deoarece solicitarea procurorilor este nefondată și că cererea se bazează pe ideea că bărbații sunt bănuiți doar pentru că nu sunt probe pentru incriminarea altora.

„Analizând actele şi lucrările dosarului de urmărire penală, susţinerile orale ale inculpaţilor, ale apărătorilor acestora şi ale reprezentantului Ministerului Public, formulate la acest termen de judecată, judecătorul de drepturi şi libertăţi reţine că propunerea Parchetului de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpaţii cercetaţi pentru comiterea infracţiunilor de omor şi omor calificat, este nefondată şi urmează a fi respinsă . (…) Astfel cum se precizează chiar în referatul Parchetului, imaginile înregistrate putând servi pentru a stabili mişcările persoanelor din raza lor de acţiune, dar fără să acopere unde au fost descoperite cele trei cadavre. În aceste condiţii, astfel cum deja am notat mai sus, nu există probe directe, obiective, care să sprijine o identificare obiectivă şi mai precisă a făptaşului sau făptaşilor”, se arată în motivarea magistraților Tribunalului București.

Judecătorii au mai precizat că în referatul cu propunere de arestare preventivă se deduce faptul că întregul raționament al procurorilor este de tipul: „Cei doi inculpaţi sunt suspectaţi doar pentru că nu sunt probe pentru a fi suspectate alte persoane”.

„Apreciem un astfel de raţionament ca fiind nesatisfăcător mai ales atunci când se pune în discuţie luarea celei mai aspre măsuri preventive faţă de o persoană. În legătură cu această împrejurare, judecătorul de drepturi şi libertăţi mai notează că şi dacă, prin absurd, am putea recurge, în lipsă de altceva, la raţionamentul de mai sus, totuşi nu putem concluziona că doar cei doi inculpaţi ar putea fi suspectaţi. Parchetul a subliniat faptul că cei doi inculpaţi au fost prezenţi în incintă atât la momentul comiterii primei fapte, cea din august anul trecut, cât şi la momentul celei de-a doua. Însă, (…) judecătorul de drepturi şi libertăţi notează că, după descoperirea cadavrului primei victime, cercetările organelor de urmărire s-au axat pe investigarea a diverse piste, fiind posibil ca omorul primuluisă fi fost comis din răzbunare, din gelozie sau de către o persoană care să fi fost surprinsă la furat, toate acestea fiind direcţii de cercetare legitime, în concordanţă cu bănuielile care, în mod firesc, pot fi formulate în cazul oricărui omor”, mai spune documentul citat.

Judecătorii de la Tribunalul București mai spun că, după descoperirea recentă a celorlalte două victime, bănuielile Parchetului par să fi căpătat o nouă direcţie şi să se fi îndreptat inclusiv asupra celor doi suspecți. Parchetul, astfel, ar fi conchis că cei doi sunt vinovați de cele trei crime fără mijloace obiective de probă.

„Pe baza propriei sale aprecieri cu privire la elementele de fapt ale cauzei, descrise mai sus, judecătorul de drepturi şi libertăţi consideră că descoperirea celorlalte două cadavre şi a mijloacele de probă administrate după acest moment nu numai că nu a contribuit la micşorarea cercului de persoane bănuite de prima faptă, ci, dimpotrivă, cercul acestor persoane s-a lărgit prin includerea şi a altora”, mai spune motivarea.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
17:33 - Oana Țoiu, după audierea Roxanei Mînzatu: Portofoliul său n-are putere reală / Nu mai știu țări în care un partid de la putere să încerce să pară că e și în opoziție, cum a fost PNL, care a ieșit astăzi din audieri (VIDEO)
17:29 - Când aflăm rezultatul alegerilor prezidențiale din SUA și care sunt statele indecise sau dificile pentru numărarea voturilor? Cursa dintre Kamala Harris și Donald Trump este foarte strânsă
17:11 - Gheorghe Ialomițianu: Raportul FMI va sta la baza deciziei Comisiei Europene, dacă ne aprobă planul fiscal cu măsurile Guvernului sau vine Comisia cu propuneri de majorări de taxe și impozite (VIDEO)
16:53 - Tânăr fără permis, reținut după ce a provocat un accident rutier grav și a fugit. Individul avea antecedente penale
16:47 - Forțele ucrainene s-au luptat cu armata nord-coreeană pentru prima oară, confirmă Kievul: „Ne așteptăm la mai multe contacte în următoarele săptămâni”
16:31 - Încă un român decedat în inundațiile din Spania. MAE: Alți șapte sunt semnalați ca fiind dispăruți
16:15 - Bărbat din Botoșani, bătut în propria casă, de un adolescent. Scena a fost filmată de un prieten de-ai agresorului
16:08 - Oferte de promovare electorală pe B1 TV pentru alegerile prezidențiale și cele parlamentare
16:03 - Bărbat înjunghiat pe un câmp din Constanța. Agresorul a fugit de la fața locului
15:49 - Bogdan Balanișcu (PSD): „În practică, în mai multe județe vedem că PNL colaborează cu cei de la AUR” (VIDEO)