Ambasadorii Franţei şi Germaniei, apel către autorităţile române: Lăsați luptele interne. Păstraţi România pe linia progresului

Ambasadorii Franţei şi Germaniei, apel către autorităţile române: Lăsați luptele interne. Păstraţi România pe linia progresului

Michele Ramis şi Cord Meier-Klodt, ambasadorii Franţei şi Germaniei în România, au transmis un apel către autorităţile române îndemnându-le să profite de ocazia deţinerii preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, începând din ianuarie 2019, pentru a profita de oportunităţile create.

Aceştia au cerut încetarea luptelor interne de la vârf pentru că România are potenţialul de a juca un rol crucial în regiune într-un context internaţional marcat de provocări.

„Credem că preşedinţia CE îi va da României o nouă perspectivă. România trebuie să lase de-o parte luptele interne, trebuie să fie constantă în valorile ei şi să profite de ocazie. Vă subestimaţi capacităţile şi ocaziile. Mi-ar plăcea ca România să se întoarcă la România”, a mai spus Ramis, în timpul unei întâlniri din cadrul Festivalului de Film şi Istorii Râşnov, conform hotnews.ro.

„Alianţa transatlantică şi Uniunea Europeană nu trebuie considerate ca un bun câștigat, trebuie să luptăm pentru ele, dacă vrem să menţinem ceea ce am obţinut şi să continuăm să dăm formă lumii noastre, altfel, îi vom lăsa pe alţii să îi dea formă”, a transmis şi ambasadorul german.

Cord Meier-Klodt a pus accent pe provocările cu care se confruntă Europa în prezent şi la care România trebuie să contribuie pentru a găsit cele mai bune soluţii.

„Din perspectiva Europei, unele dintre cei mai importante provocări sunt Rusia, expansiunea intereselor Chinei şi numeroasele crize. Noua politica «America First» a preşedintelui Trump, pentru Europa, trebuie luată în calcul drept o nouă provocare. Acest principiu, de «Me First», îl găsim în toate ţările europene şi este unul nou de care trebuie să ne ocupăm”, a susţinut diplomatul german.

„Nu trebuie să ne păcălim. Nu este vorba doar de anumite figuri politice, care pot veni şi pleca sau rămâne, ci despre o mişcare tectonică în societatea noastră, iar figurile politice sunt vizibile tocmai din acest motiv”, a completat Meier-Klodt.

„Păstraţi România pe linia progresului”, a îndemnat el. ”România are potenţial de a dobândi un rol crucial în această ecuaţie, ca ţară fundamental europeană, fără polarizări. Mental, ea este amplasată în centrul Europei. Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene oferă o ocazie unică, aţi face bine să nu o rataţi”, a completat el.

România va prelua în ianuarie 2019, după 12 ani de la aderarea la Uniunea Europeană, preşedinţia Consiliului UE pentru o perioadă de şase luni.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
18:13 - Elena Lasconi: “Ceea ce încearcă să facă acum CCR este absolut îngrozitor pentru o țară democrată”
17:59 - O țară din Europa cere intrarea în NATO. Este un refugiu pentru oligarhii ruși
17:59 - Ludovic Orban: „Sunt ridicoli, râd și curcile de ei! Au făcut ședință CSAT, au speriat populația, au indus îngrijorări ca să ce? Să spună că un candidat a fost favorizat pe TikTok. Mie mi se pare mult mai gravă decizia CCR” (VIDEO)
17:29 - Schimbarea ordinii candidaților pentru al doilea tur al alegerilor prezidențiale ar duce la reluarea primului. Ce prevede legea
17:22 - Ludovic Orban: „În cursul primului tur al alegerilor prezidențiale s-a înregistrat o premieră. Nu a fost înregistrată nicio contestație de la nicio secție de votare către BEJ sau de sector! Decizia CCR nu are niciun fundament”
17:19 - Pavel Popescu, vicepreşedinte ANCOM, despre suspendarea temporară a platformei TikTok: Am propus o soluţie exagerată: / Opinia exprimată a fost una strict personală
17:08 - Jucătoarea de tenis Iga Swiatek s-a dopat! Ce sancțiune a primit
17:07 - Concluziile ședinței CSAT: Au existat atacuri cibernetice cu scopul de a influența corectitudinea procesului electoral / Un candidat la alegerile prezidențiale a beneficiat de o expunere masivă pe fondul tratamentului preferențial pe care platforma TikTok l-a acordat
16:59 - Ioan Turc (PNL): „Există o stare de tensiune în creștere. O asemenea stare n-a mai existat în societatea românească de foarte mult timp. Ne-am întors în anii ’90. Suntem, cumva, ca în perioada mineriadelor” (VIDEO)
16:58 - Susținătorii lui Călin Georgescu au ieșit în Piața Universității. Ce mesaj le-au transmis tinerilor care protestează împotriva candidatului independent