S-a aflat! Omul din Sistem, ales pentru șefia DNA: Are deja binecuvântarea Ambasadei SUA! (SURSE)

S-a aflat! Omul din Sistem, ales pentru șefia DNA: Are deja binecuvântarea Ambasadei SUA! (SURSE)

Negocieri intense pentru şefia DNA! Surse din Sistem, citate de Antena 3, arată că procurorul general Augustin Lazăr încearcă să o convingă pe Anca Jurma, procurorul-șef interimar al DNA, să își depună candidatura pentru un mandat definitiv la șefia DNA.

Cu doar 2 zile în urmă, Anca Jurma a avut o întâlnire cu ambasadorul SUA la București, Hans Klemm și cu reprezentantul FBI. După întâlnire, Klemm a dat un mesaj prin care arăta că susține continuitatea la vârful DNA.

Ambasadorul Hans Klemm și atașatul FBI David Varner, recent sosit la post, s-au întâlnit astăzi cu doamna Anca Jurma, procuror șef interimar al Direcției Naționale Anticorupție (DNA) la sediul instituției și au asigurat-o de continuarea sprijinului Ambasadei. Ambasadorul Hans Klemm și doamna Anca Jurma au discutat și despre modalitățile de întărire a cooperării dintre Statele Unite și România în domeniul aplicării legii.”, se arată în mesajul Ambasadei SUA.

Deocamdată, niciun candidat nu și-a depus dosarul pentru a prelua șefia DNA, însă mai au timp până la finalul lunii iulie.

Procedura pentru alegerea noului șef al DNA prevede că ministrul Justiției primește dosarele, organizează interviuri cu toți candidații, iar apoi propune CSM-ului pe unul dintre aceștia. Avizul CSM este unul consultativ, iar apoi se merge cu propunerea către președintele Klaus Iohannis, care are ultimul cuvânt.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`