Cristoiu, după întâlnirea Putin-Trump: „Spre disperarea TeFeLiștilor din presa noastră, nu s-au înjurat de mamă în fața întregii Planete”

Cristoiu, după întâlnirea Putin-Trump: Spre disperarea TeFeLiștilor din presa noastră, nu s-au înjurat de mamă în fața întregii Planete

Jurnalistul Ion Cristoiu prezintă o viziune pozitivă privind întâlnirea istorică dintre Donald Trump şi Vladimir Putin de luni de la Helsinki, criticând pe cei care voiau ca acest summit să fie unul în care cei doi şefi de stat să fie extrem de beligerenţi.

„Ceea ce am văzut noi, alături de întreaga planetă, la televizor, a fost evident spectatolul mediatic, ceea ce se pune în scenă și nu ceea ce a fost în realitate.

Ce s-a discutat și ce s-a negociat în cadrul întîlnirii private nu ne putem da seama nici dacă radiografiem necruțător gesturile și vorbele de la conferința de presă.

Sînt adevăruri care se vor dezvălui mai întîi prin fapte petrecute ici colo, unele poate surprinzătoare, altele aparent banale, apoi prin memorii ale celor implicați sau prin documente mai mult sau mai puțin convingătoare”, îşi începe Cristoiu opinia publicată pe blogul personal.

Jurnalistul face o scurtă prezentare a politicii abordate de Donald Trump în raport cu Rusia de la câştigarea alegerilor prezidenţiale şi cricită folosirea acestuia de către cei care sunt supăraţi că Hillary Clinton a pierdut alegerile.

„Această viziune originală a lui Donald Trump, acuzată de TeFeLiștii americani, dar și de cei din întreaga lume, ca fiind una prea comercială într-o lume – zic ei – a valorilor democratice, rod al unei iluzii – aceea că America își mai poate permite să cheltuiască enorm în detrimentul lucrărilor publice pentru a fi jandarmul planetei – a fost blocată din start în privința Rusiei de Scandalul amestecului rusesc în alegerile americane. Victoria lui Donald Trump își are una dintre cauze și în catastrofala opțiune a Democraților pentru Hillary Clinton. Reprezentantă a Statului paralel, gata să continue în America egalității de șanse tradiția autocrată, feudală a familiilor prezidențiale, Hillary Clinton a fost respinsă de bunul simț american. Pentru Democrați, dar și pentru Deep State, făcător de președinți, victoria surpinzătoare a lui Donald Trump a avut notele unui dezastru. În locul unei analize lucide a eșecului, atît Democrații, cît și Deep State au pus la cale Diversiunea amestecului rusesc în alegerile americane. Deoarece nu puteau explica eșecul lui Hillary Clinton ca propriul lor eșec, Democrații și Deep State au găsit rapid explicația în teza că Donald Trump a ajuns președinte grație amestecului rusesc. A fost una dintre cele mai mari imbecilități din istoria omenirii. Pe de o parte teza a pus America într-o situație de țară din Caraibe, al cărei președinte e ales de o putere străină și nu de propriul electorat, pe de alta, au făcut cadou Rusiei lui Putin o glorie la care n-ar fi visat pînă acum nici un pravoslavnic. Rusia a reușit să-și impună un președinte al ei nu României, nu Gruziei, nu Ugandei, ci Americii. Americii!!!”, arată Ion Cristoiu.

În încheiere, jurnalistul critică opiniile exprimate de comentatorii de politică externă din România afirmând că nu înţeleg importanţa unei astfel de întâlniri.

„Așa zișilor specialiști în politică externă de la noi, mulți dintre ei simpli agenți de influență ai complexului militar din Occident, li s-a părut că Donald Trump n-a fost la înălțimea funcției de președinte american la conferința de presă.

Acești fripturiști de popotă ar fi vrut ca Donald Trump să se zborșească în stil TeFeList la Vladimir Putin, ba chiar să-ii dea un pumn în nas, ca să vadă Planeta cine e adevăratul ei Stăpîn.

Donald Trump a fost conștient de necesarul mesaj care trebuia transmis Planetei după ceea ce el și Vladimir Putin au numit o perioadă de reîntoarcere la o tensiune mai mare decît cea atinsă în anii Războiului Rece.

Indiferent de relațiile dintre cele două țări, cei doi șefi de stat trebuiau să demonstreze Planetei că, în calitatea lor de politicieni responsabili de evitarea Apocalipsei care ar fi un Război nuclear, se pot întîlni și pot sta de vorbă fără a se înjura de mamă despre complicatele dosare ale relațiilor dintre America și Federația Rusă”, încheie Ion Cristoiu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`