Trump i-a sugerat Theresey May să dea în judecată Uniunea Europeană: Cum a răspuns premierul britanic

Trump i-a sugerat Theresey May să dea în judecată Uniunea Europeană: Cum a răspuns premierul britanic

Premierul britanic Theresa May a afirmat duminică că preşedintele american Donald Trump i-a recomandat să dea în judecată Uniunea Europeană în loc să negocieze privind Brexitul.

„Mi-a spus că ar trebui să dau în judecată UE, nu să intru în negocieri”, a afirmat May pentru BBC.

Trump a afirmat vineri la conferinţa comună că i-a dat premierului May o sugestie, dar aceasta a considerat-o prea „brutală”.

Cu toate acesta, May a precizat că în acelaşi timp Donald Trump i-a spus să nu renunţe la negocieri pentru a nu fi blocată.

„În mod curios, ceea ce a mai spus preşedintele la conferinţa de presă a fost «nu pleca». Nu renunţa la negocieri pentru că apoi vei fi blocată. Aşadar, vreau să negociem cea mai bună variantă pentru Marea Britanie”, a precizat Theresa May.

Aceste declaraţii vin şi în contextul în care Donald Trump a criticat iniţiat dur strategia Theresei May privind Brexitul, pentru ca în conferinţa comună să facă pasul înapoi şi să afirme că are încredere în premierul britanic.

„Orice decideți, este în regulă cu noi” a spus Trump, adăugând ”doar asigurați-vă că puteți face comerț cu noi, doar asta contează”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`