Trump îl subestimează pe Putin: Liderul de la Casa Albă susţine că întâlnirea cu preşedintele rus e mai uşoară decât summitul NATO

Trump îl subestimează pe Putin: Liderul de la Casa Albă susţine că întâlnirea cu preşedintele rus e mai uşoară decât summitul NATO

Preşedintele american Donald Trump continuă să provoace îngrijorare în rândul aliaţilor din NATO. După ce a lansat critici dure la adresa acestora cerându-le să mărească cheltuielile pentru apărare, liderul de la Casa Albă a afirmat că întâlnirea cu Vladimir Putin, de pe 16 iulie, va fi mai uşoară decât summitul NATO care începe miercuri.

„Este NATO, Marea Britanie (…) și este Putin”, a declarat el, de pe peluza Casei Albe, vorbind despre programul său. „Sincer, Putin ar putea cel mai ușor dintre toți. Cine ar fi crezut”, a continuat Trump, vorbind despre primul său summit bilateral prevăzut lunea viitoare cu omologul său rus, conform AFP.

Donald Trump a reluat ideea necesităţii îmbunătăţirii relaţiilor ruso-americane, aflate la cel mai scăzut nivel de la finalul Războiului Rece ca urmare a agresiunilor ruse din ultimii ani.

„Cred că faptul de a te înțelege bine cu Rusia, de a te înțelege bine cu China, de a te înțelege bine cu ceilalți este un lucru bun. Nu un lucru rău, sunt ani de când o zic”, a spus Trump.

Summitul NATO are loc la Bruxelles pe 11-12 iulie, pentru ca apoi Donald Trump să se deplaseze în Marea Britanie. Întâlnirea mult aşteptată cu Vladimir Putin va avea loc pe 16 iulie în Helsinki, Finlanda.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`