CEO-ul Tesla, Elon Musk, se implică în salvarea copiilor captivi în peștera din Thailanda: ‘Mâine plecăm acolo’. Ideea sa e atât de nebunească încât ar putea funcționa

CEO-ul Tesla, Elon Musk, se implică în salvarea copiilor captivi în peștera din Thailanda: 'Mâine plecăm acolo'. Ideea sa e atât de nebunească încât ar putea funcționa

Miliardarul Elon Musk se implică în salvarea copiilor blocați într-o peșteră din Thailanda alături de antrenorul lor de fotbal.

La sesizarea unui internaut, CEO-ul Tesla a luat legătura cu Guvernul thailandez și a decis să trimită specialiști și baterii ultraperformante pentru pomparea apei.

Miliardarul deține trei companii ce dețin tehnologia necesară pentru intervenție în astfel de cazuri, Boring Company, SpaceX și Tesla, scrie News.ro.

„Ingineri SpaceX și Boring Co. pleacă mâine spre Thailanda”, a anun’at Elon pe Twitter.

El a venit și cu o idee inediată de a salva viața copiilor și a antrenorului aflați deja de circa două săptămâni în peșteră.

„Poate merită încercat: să introduceți un tub de nilon cu un diametru de 1 metru (sau seturi de tuburi mai scurte pentru cele mai dificile secțiuni) prin rețeaua din peșteră și să îl umflați cu aer, la fel ca pe un castel gonflabil. Ar trebui să creeze un tunel cu aer sub apă, care să se sprijine de tavanul peșterii și care să se muleze pe forme ciudate precum pasajul de 70 de centimetri”, a propus Musk.

La faţa locului sunt zeci de puşcaşi marini thailandezi şi experţi internaţionali pentru a găsi o modalitate de a elibera persoanele captive.

Un scafandru a murit, vienri, după ce a rămas fără oxigen în timp ce se deplasa spre bază.

De asemenea, potrivit autorităților thailandeze, doi cdintre copii și antrenorul sunt foarte slăbiți.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`