Parchetul General: Vlădan băuse şi luase antidepresive înaintea atacului. VEZI reconstituirea oficială a masacrului de la coafor (VIDEO)

Parchetul General: Vlădan băuse şi luase antidepresive înaintea atacului. VEZI reconstituirea oficială a masacrului de la coafor (VIDEO)
Foto: B1 TV

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București au anunțat miercuri în cadrul unei conferințe de presă că Gheorghe Vlădan, autorul atacului armat de la coafor, a fost transferat la spitalul Pentineciarului Jilava și va fi supus unei expertize medicale.

Gheorghe Vlădan, potrivit procurorilor, nu consumase droguri în momentul atacului, dar avea alcool în sânge 0,25 grame la mie și luase medicamente antidepresive.

Procurorii au mai spus că la locuința atacatorului au fost găsite  50 de cartușe calibru 9 mm cu vârful alungit și 10 cartușe de același calibru cu vârful retezat.

Marius Iacob, prim-adjunctul procurorului general al României, a declarat că miercuri s-a dispus schimbarea încadrării juridice reținute în sarcina inculpatului, adică s-a reținut circumstanța agravantă a premeditării și infracțiunea de nerespectare a regimului a armelor și munțiilor.

În reconstituirea atacului procurorii au arătat că din momentul în care a intrat și a părăsit coaforul de la Perla Gheorghe Vlădan a durat trei minute și 27 de secunde.Cu șapte secunde înainte de a deschide focul, o femeie cu un copil au părăsit unitatea din cauză că era aglomerat.

Procurorul șef al Secției de Urmărire Penală și Criminalistică, Valentin Șelaru, a prezentat în timpul reconstituirii că prima victimă a fost soția lui Vlădan, apoi casiera.

Înainte de atacul armat, inculpatul, Gheorghe Vlădan, a stat de vorbă cu soția sa, cât și cu casiera unității. În total, Vlădan a stat în coafor trei minute și 27 de secunde, perioadă de timp care include și atacul propriu-zis asupra persoanelor din coafor.

Valentin Șelaru a mai explicat că expertiza psihiatrică va fi efectuată pentru a stabili dacă Gheorghe Vlădan avea discernământ în momentul atacului. Această expertiză este obligatorie în toate situațiile de omor calificat și omor deosebit de grav, indiferent de câte victime sunt și de arma care este folosită.

Radiografia crimei din Dorobanți

Embed: " />
Urmăriți B1TV.ro și pe
`