Ford B-MAX, lansat la Geneva. Noi detalii tehnice și imagini cu monovolumul produs la Craiova (FOTO & VIDEO)

Foto: Worldcarfans.com

După lansarea în premieră mondială de la Barcelona Mobile World Congress a noului B-MAX, Ford a adus și la Geneva monovolumul produs la uzinele Craiova din România. Mașina este plină de inovații tehnologice ilustrate de clipurile video de mai jos.

Cel mai important element al MPV-ului, unic în segmentul din care face parte, este lipsa montantului B, care a fost încorporat în ușile glisante ale vehiculului. De asemenea, Ford B-MAX este primul vehicul din Europa echipat cu SYNC, un sistem de conectivitate avansată și comenzi vocale, care poate salva viețile pasagerilor în caz de accident.

Ford B-MAX cu montantul B încorporat în uși:

Noul Ford B-MAX nu are obișnuitul montant B (stâlpul de rezistență dintre ușile față și spate). În mod normal acesta se află între ușile unei mașini, însă inginerii de la Ford au găsit o soluție ingenioasă, montarea lui în uși, facilitând astfel accesul pasagerilor.

B-MAX are o deschidere ce măsoară 1,5 metri datorită combinației dintre sistemul clasic al uşilor din faţă şi sistemului uşilor glisante din spate. Se poate vedea cum funcționează sistemul în clipul video de sub aceste rânduri.

Ford B-Max – portierele includ montantul B:

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_16608').select();" id="embed_text_16608" />

”Acest tip de uși sunt visul designer-ilor de mai mulți ani. Am pornit de la o schiță și am adus în showroom-uri un produs versatil și stilat. Ne-am propus să reimaginăm mașinile mici. Oamenii se luptă cu provocările legate de spațiu în mediul urban și am vrut să găsim o nouă soluție”, a declarat Stefan Lamm, directorul de design exterior al Ford Europa.

Nu în ultimul rând, tot datorită acestui sistem inovator introdus la B-MAX, scaunele sale sunt printre cele mai avansate de pe piață – sunt mai subţiri şi mai rezistente decât cele prezente la un automobil obişnuit, iar centurile de siguranță sunt integrate în ele.

Ford B-MAX – interiorul monovolumului, în detaliu:

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_16609').select();" id="embed_text_16609" />

Motorizări:

Motorizările includ patru propulsoare pe benzină și două pe motorină. În cazul celor pe benzină vorbim despre Ford EcoBoost cu trei cilindri de 1.0 litri, care dezvoltă puteri diferite – 74 kW / 99 cp sau 88 kW / 118 cp. Este disponibil și un Duratec de 1.4 litri cu 66 kW / 89 cp plus un Duratec mai mare, de 1.6 litri, care produce 77 kW / 104 cp. La capitolul diesel viitorii clienți ai B-MAX pot alege dintre un motor de 1.5 litri – 55 kW / 74 cp și o versiune de 1.6 litri care dezvoltă 70 kW / 94 cp.

Ford B-MAX Ecoboost – 120 cai putere sub capota monovolumului:

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_16610').select();" id="embed_text_16610" />

Premieră: Ford B-MAX, primul vehicul din Europa echipat cu SYNC:

Ford B-MAX este primul vehicul din Europa echipat cu SYNC, un sistem de conectivitate avansată și comenzi vocale care îmbunătățește integrarea device-urilor mobile prin compatibilitate. Sistemul este poliglot, ”vorbește” în engleză, germană, italiană, turcă, olandeză, rusă, franceză și portugheză.

SYNC permite conexiunea cu un iPod și alte dispozitive flash, prin USB, și oferă Asistență de Urgenă (Emergency Assistance), o funcție care poate salva viețile pasagerilor. Sistemul intervine în cazul unui accident și efectuează automat un apel la serviciile de urgență, indicând locul unde s-a produs evenimentul rutier. SYNC este deja instalat pe 4 milioane de vehicule din SUA, iar introducerea sa pe un automobil compact european se înscrie în strategia Ford de a avea 13 milioane de utilizatori ai sistemului până în 2015. În total, Ford intenționează să echipeze cu SYNC 3,5 milioane de mașini care circulă pe străzile Europei, tot până în 2015.

În România, B-MAX va putea fi cumpărat din iunie cu aproximativ 14.000 euro.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
13:28 - Speciile de animale care nu vor mai putea fi ucise începând cu 2027. A fost aprobat proiectul de lege
13:28 - Decizie: Toate companiile de petrol, gaze și carburanți să plătească din 2025 impozit de 0,5% din cifra de afaceri. Inclusiv firmele mici
13:22 - Nicolae Ciucă: Ciprian Ciucu, o revelație a alegerilor locale din București. A demonstrat că este un primar al cetățenilor și merită să fie alături de Emil Boc și Ilie Bolojan în primii cei mai buni edili ai PNL (VIDEO)
13:12 - Ciprian Ciucu, despre investițiile Primăriei Sector 6 în Educație: „Va fi construit cel mai important și cel mai fain colegiu tehnic din țară – și asta vă promit – la PTTR” (VIDEO)
12:59 - Un român a amenințat că aruncă un bloc în aer, în Italia: „Nu-mi găsesc un loc de muncă și m-a părăsit soția”
12:52 - Blinken a ajuns în Israel, pentru discuțiile de încetare a focului din Gaza, a 11-a oară după ce a început războiul
12:45 - Alexandru Dimitriu îl acuză pe Piedone de abuz în serviciu la Primăria Sectorului 5: „100 de milioane de lei sunt date prin achiziții directe” (VIDEO)
12:26 - Nicolai Tand și Sorin Brotnei riscă șapte ani de închisoare în Indonezia. Ce infracțiune gravă au comis participanții la Asia Express
12:24 - Ciprian Ciucu, la învestirea pentru un nou mandat de primar al Sectorului 6: Le mulțumesc cetățenilor și consilierilor locali / Am recuperat undeva spre 40 de hectare de spații verzi, pe care le-am redat comunității (VIDEO)
12:13 - Harvey Weinstein a fost diagnosticat cu cancer de măduvă osoasă. Ar fi trebuit să fie judecat din nou în noiembrie