Fostul prodecan al UMF Iaşi, achitat definitiv: Tava şi ceainicul, considerate parte din mită, vor fi returnate de procurorii DNA

Fostul prodecan al UMF Iaşi, achitat definitiv: Tava şi ceainicul, considerate parte din mită, vor fi returnate de procurorii DNA
Foto: Ziarul de Iasi

Curtea de Apel Iaşi a decis achitarea fostului prodecan al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Gr.T. Popa”, Doina Azoicăi, care a fost trimisă în judecată sub acuzaţia de luare de mită şi abuz în serviciu privind înmatricularea unor studenţi străini. În primă instanţă, Tribunalul Iaşi o condamnase la trei ani cu suspendare.

Într-o ironie a sorţii, profesorul va trebui să primească înapoi şi tava şi ceainicul despre care şeful DNA Iaşi, Bogdan Munteanu, procuror de caz, şi Sonica Conachi, judecător la Tribunal, au supus că le-ar fi primit mită, scrie Ziarul de Iaşi.

Deschiderea dosarului a picat foarte prost pentru Doina Azoicăi, fiind în plină campanie pentru a fi aleasă rector, dar punerea sub acuzare a scos-o din concurs. Ea şi-a înaintat demisia şi din funcţia de prorector după condamnarea de la tribunal.

În acuzare se menţionează că în schimbul unei înmatriculări frauduloase, Doina Azoicăi ar fi primit mită o tavă şi un ceainic de la tatăl unui student marocan.

Mai mult, judecătorul de caz de la tribunal arată că Azoicăi ar fi comis fapta „cu intenţie directă”, deoarece profesorul ştia că sacoşa în care se aflau tava şi ceainicul „conţine un cadou de la doctorul marocan (pe al cărui fiu îl înscrisese şi înmatriculase în anul II de studii, prin nerespectarea metodologiei din ordinul mi­nistrului, regulamentelor adoptate de structurile de conducere ale universităţii), persoană cu care inculpata nu avea vreo relaţie de prietenie, profesională, fiind pe deplin dovedit că l-a cunoscut doar în contextul soluţionării cererilor de îns­criere la studii a candidatului Haizoun Yassine”, se arăta în motivare.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`