Japonezii au inventat airbagul pentru protejarea locuinţelor în caz de cutremur (VIDEO)

Japonezii au inventat airbagul pentru protejarea locuinţelor în caz de cutremur (VIDEO)
După tragedia de exact acum un an trăită de japonezi în urma cutremurului, asiaticii au inventat un dispozitiv care ar proteja casele în cazul clătinării violente din timpul cutremurelor. Este vorba despre o...

După tragedia de exact acum un an trăită de japonezi în urma cutremurului, asiaticii au inventat un dispozitiv care ar proteja casele în cazul clătinării violente din timpul cutremurelor. Este vorba despre o pungă de aer imensă, pusă la baza acestora, care ar permite construcției ca în cazul zguduirii să ”plutească”, notează The Telegraph.

Dispozitivul e dezvoltat de Air Danshin Systems Inc și a fost până acum implementat la 100 de case.

Dispozitivul funcționeză pe baza unui senzor pus în casă. În momentul în care se simt vibrațiile, un copresor pompează automat aer în pungă, iar aceasta se umflă instantaneu și ridică construcția din temelii. Punga rămâne umflată până când vibrațiile încetează.

Dispozitivul costă puțin peste 20 de dolari, în funcție de dimensiunile construcției și este mult mai ieftin decât alte dispozitive similare create pentru protecție antiseismică, susțin reprezentanții firmei. În plus, are o garanție de 10 ani și nu necesită mentenanță.

Dispozitiv pentru protecție antiseismică, inventat de japonezi

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_16568').select();" id="embed_text_16568" />

Urmăriți B1TV.ro și pe
`