Tudorel Toader acuză un site de ştiri de dezinformare. Ce răspuns a primit ministrul Justiţiei de la OECD

Tudorel Toader acuză un site de ştiri de dezinformare. Ce răspuns a primit ministrul Justiţiei de la OECD
Foto: Inquam Photos / George Calin

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, face publică o parte din corespondenţa sa cu Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD), după afirmaţiile unui oficial din cadrul Organizaţiei, Drago Kos, care a susţinut, într-un interviu acordat ziare.com, că recenta decizie a CCR privind revocarea şefei DNA contravine echilibrului puterilor în stat și independenței sistemului judiciar din România.

Ministrul afirmă că OECD i-a răspuns că Drago Kos nu a vorbit în numele Organizaţiei şi că acesta nu este șeful structurii anticorupție din OECD, aşa cum a susţinut site-ul de ştiri.

„OECD, Din corespondența purtată:
Drago Kos nu este șeful structurii anticorupție din OECD.
D. Kos este preşedintele Grupului de lucru pentru tranzacţii comerciale internaţionale.
D. Kos nu a vorbit în numele OECD !
‘Nu putem comenta pe marginea modului în care părerile dlui Kos au fost reflectate de presa din România’!
Dezinformarea din ziare.com: ‘Exclusiv! Replica soc din partea OECD: Recenta decizie a CCR contravine echilibrului puterilor in stat si independentei sistemului judiciar in Romania'”, a scris, miercuri seară, Tudorel Toader pe pagina sa de Facebook.

Ministrul Justiţiei anunţa, la începutul lunii iunie, că se va adresa OECD pentru a afla dacă declaraţiile lui Drago Kos au fost făcute în nume propriu sau în numele Organizaţiei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`