Bilanțul unui posibil cutremur de peste 7 grade în București: Peste 6.000 de morți și 16.000 de răniți. Vezi zonele cu cele mai vulnerabile clădiri

Bilanțul unui posibil cutremur de peste 7 grade în București: Peste 6.000 de morți și 16.000 de răniți. Vezi zonele cu cele mai vulnerabile clădiri
Foto: zf.ro

Un cutremur de peste 7 grade pe scara Richter, similar celui din 4 martie 1977, ar putea avea efecte dezastruoase în Capitală: 6.500 de bucureşteni şi-ar putea pierde viaţa, 16.000 ar fi răniţi grav, 10.500 spitalizaţi, 13.000 răniţi uşor, iar 95.000 ar rămâne captivi în clădiri sau sub dărâmături, scrie EVZ.

Aceste cifre se regăsesc într-un proiect de hotărâre al Consiliului General al Capitalei. Experţii angajaţi de Primăria Capitalei au făcut o nouă radiografie a blocurilor care stau să cadă în cazul unui cutremur mare şi au stabilit în ce zone ale Bucureşitului se află acestea. Cele mai multe sunt în centrul oraşului.

Zonele vulnerabile la cutremur sunt cartierele Unirii, Piaţa Romană, Tineretului, Fundeni, Tei- Toboc. Potrivit unui document întocmit de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, cei care nu ar trebui să se teamă de un cutremur devastator locuiesc de-a lungul Dâmboviţei şi în zonele Metalurgiei şi IMGB.

Specialiştii din domeniul construcţiilor spun că ar fi mai ieftin ca blocurile care stau să cadă să fie demolate şi construite altele. Până în prezent, autorităţile locale abia au reuşit să expertizeze 1.205 imobile şi să reabiliteze seismic 20 de clădiri.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`