Jumătate din mașinile la mâna a doua au probleme mari: Topul defecțiunilor în funcție de marcă

Jumătate din mașinile la mâna a doua au probleme mari: Topul defecțiunilor în funcție de marcă

Specialiștii AutoDNA au avertizat că jumătate dintre mașinile second-hand care ajung în România au kilometrajul dat înapoi și peste 35% din automobilele la mâna a doua au suferit avarii semnificative.

“Achiziţia unei maşini second hand înseamnă un preţ de achiziţie mai mic faţă de preţul unei maşini noi, dar, în acelaşi timp, vine cu două riscuri majore: intervenţiile asupra kilometrajului şi avariile semnificative suferite de acea maşină până în momentul vânzării/cumpărării.

Din cazurile de verificare istoric auto online pe platforma autoDNA.ro, realizate de persoanele care vor să-şi cumpere o maşină rulată, reiese că aceste două riscuri majore sunt des întâlnite pe piaţa de maşini rulate din România. Iar ce înseamnă risc major pentru cumpărători se traduce în profituri uriaşe pentru comercianţii neoneşti”, au declarat aceștia.

Astfel, din datele firmei reiese că jumătate dintre automobilele la mâna a doua înmatriculate în ţara noastră au kilometrajul modificat, în timp ce peste 35% au suferit cel puţin o avarie semnificativă.

“Aici intervin comercianţii oneroşi, care repară aceste maşini pe genunchi şi le dau kilometrajele înapoi fără niciun pic de mustrări de conştiinţă că acea maşină va merge mai departe la un client de bună-credinţă, care efectiv îşi riscă viaţa şi buzunarul utilizând un automobil cu probleme ascunsePe lângă datul kilometrajului înapoi cu foarte mulţi kilometri se poartă şi datul kilometrajului înapoi înainte de o revizie majoră. Să zicem înainte de înlocuirea distribuţiei motorului şi de schimbul de ulei şi filtre pentru cutia automată. Aşa se face că trucarea kilometrajului cu 50.000 km în minus aduce un profit de cel puţin 1.000 Euro unui vânzător neonest, iar noul proprietar conduce o bombă financiară cu ceas. Piesele ar putea să ţină peste intervalul de revizie planificat sau ar putea să cedeze. Dacă cedează distribuţia, reparaţia se duce lejer spre 2.000 Euro”, a declarat Răzvan Pavel, managing partner al AutoDNA, conform money.ro.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
00:09 - Atenționare de călătorie MAE: Posibile perturbări ale transportul public din Belgia
23:52 - Un oficial UE a fost condamnat la închisoare în Belarus. L-ar fi insultat pe Aleksandr Lukașenko
23:42 - Protest uriaș la Viena după preluarea puterii de către extrema dreaptă. Zeci de mii de oameni au ieșit în stradă. „Mi-e teamă pentru Europa pentru că autocrați nebuni ajung la putere”
23:26 - A murit Marius Ciugarin, fost fotbalist la Steaua și Sportul Studențesc
23:07 - Grădina zoologică din Oradea va avea o nouă locație, de aproape patru ori mai mare
23:02 - Nicușor Dan, despre modernizarea iluminatului public din București: 23,3 milioane lei pentru un oraș mai eficient energetic! Până în vară, vor fi înlocuite încă 7.822 de lămpi pe 34 de bulevarde
22:37 - Eugen Tomac: Președintele Iohannis cu cât mai mult stă la Cotroceni, cu atât mai mult rău face democrației românești. El este cel mai contestat și are pârghii pentru a detensiona situația (VIDEO)
22:36 - Noul ministru al Educației, despre efectele negative ale meditațiilor asupra sistemului de învățământ. „Trebuie fiscalizate pentru a nu scuti profesorul să-și facă bine datoria la clasă”
22:09 - Daniel Breaz (PNL): Dacă dorim într-adevăr să avem un Președinte al acestei alianțe pro-europene, va trebui să fim consecvenți și să mergem cu același Președinte (VIDEO)
22:02 - Poștașii au început împărțirea pensiilor. Cât mai au de așteptat cei care primesc banii pe card