Reacţia lui Kovesi după demisia şefului DNA Ploieşti: Lucian Onea a cerut eliberarea din funcţie pentru a nu afecta credibilitatea instituţiei

Reacţia lui Kovesi după demisia şefului DNA Ploieşti: Lucian Onea a cerut eliberarea din funcţie pentru a nu afecta credibilitatea instituţiei
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Şefa Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Laura Codruţa Kovesi, reacţionează după ce procurorul Lucian Onea a demisionat de la conducerea „unităţii de elită” DNA Ploiești.

Potrivit unui comunicat oficial al DNA, Lucian Onea a cerut marţi eliberarea din funcţie pentru a nu afecta credibilitatea şi prestigiul instituţiei.
DNA precizează că acuzaţia pe care procurorii de la Parchetul General i-o aduc „nu are corespondent în realitate”.

„Procurorul șef al Serviciului teritorial Ploiești Lucian Onea a transmis conducerii instituției o cerere de eliberare din funcția de conducere pe care o deține, având în vedere situația ivită ca urmare a anchetei demarate împotriva sa, pentru a nu afecta credibilitatea și prestigiul instituției și pentru a nu crea o vulnerabilitate la nivelul Serviciului Teritorial Ploiești.
În cererea menționată, acesta apreciază că acuzația care îi este adusă, de participație improprie la complicitate la infracțiunea de inducere în eroare a organelor judiciare în dosarul aflat pe rolul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție “este total nefondată și nu are corespondent în realitate”.
Cererea a fost transmisă Secției pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii”, se arată în comunicatul DNA.

Lucian Onea s-a prezentat marţi la Parchetul General pentru ca procurorii să îi aducă la cunoştinţă acuzaţiile dintr-un dosar deschis pe numele său.
La ieşire el a precizat că anchetatorii urmează să administreze probe pentru aflarea adevărului.
„Mi-au fost aduse la cunoştinţă acuzaţiile. Urmează să administrăm probe în vederea aflării adevărului. Fiecare o să răspundă pentru faptele pe care le-a făcut”, a spus Onea, potrivit Agerpres. Lucian Onea s-a declarat nevinovat în acest dosar.

Şeful DNA Ploieşti, Lucian Onea, şi fostul procuror DNA Mircea Negulescu sunt urmăriţi penal într-un dosar aflat pe rolul Parchetului General.
Potrivit unor surse judiciare, cei doi sunt acuzaţi de participaţie improprie la inducerea în eroare a organelor judiciare.

Postul de televiziune Antena 3 a prezentat, pe 11 februarie, mai multe înregistrări audio în care erau redate presupuse discuţii ale procurorului-şef al Serviciului Teritorial Ploieşti al DNA, Lucian Onea, cu fostul deputat Vlad Cosma, trimis în judecată într-un caz de corupţie, referitoare la falsificarea unor probe din dosare.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`