Veste CATASTROFALĂ pentru mulți români! Schimbări MAJORE pentru cei care vor să obțină PERMISUL DE CONDUCERE!

Veste CATASTROFALĂ pentru mulți români! Schimbări MAJORE pentru cei care vor să obțină PERMISUL DE CONDUCERE!

Anul acesta vor avea loc mai multe schimbări care îi va viza pe cei care vor urma să obțină permisul auto.

Dacă în anii trecuți carnetul se obținea mai ușor, acum lucrurile s-au schimbat considerabil.
Documente pentru eliberarea unui permis auto:

1. O fişă medicală prin care să demonstreze că sunt apţi din punct de vedere medical pentru a conduce un autovehicul. Aceasta costă 80 de lei și este valabilă doar timp de 6 luni de la data eliberării ei.

2. Actul de identiate original

3. Copie după actul de identitate

4. O cerere tip

5. Dovada achitării taxei în valoare de 68 lei pentru permisul de conducere.

Totuși, spre deosebire de anii precedenți, fișa medicală va fi mai greu de obținut. Cei vizați sunt, potrivit unui ordin emis de Ministrul Sănătății în 2017, conducătorii auto diabetici sau cardiaci. Acestea trebuie să demonstreze prin acte de la medicul specialist că au capacitatea de a conduce un automobil.

Astfel, un candidat sau un conducător auto care suferă de diabet zaharat şi care urmează un tratament medicamentos cu risc de inducere a hipoglicemiei trebuie să demonstreze că înţelege riscurile hipoglicemiei şi că este capabil să ţină sub control aceste episoade, scrie Playtech.ro. La fel și în cazul hipoglicemiilor cronice, permisul de conducere auto se eliberează sau se reînnoieşte numai după ce au trecut 3 luni de la cel mai recent episod de acest gen.

Persoanele care au boli vasculare periferice, defibrilator implantat, cardiopatie valvulară cu regurgitare aortică, nu au voie să conducă, informează Playtech.ro. Nici cei cu afecţiuni cardiovasculare nu au voie să stea pe scaunul șoferului din cauza riscului ridicat de a face accidente grave în caz de alterarea funcţiilor cerebrale.

Șoferii care au angină pectorală, bradiaritmie sau tahiaritmie, sunt purtătoare de stimulator cardiac permanent, pot conduce un autovehicul dacă au la mână o adeverinţă medicală prin care sunt consideraţi apţi.

Ca și până acum, certificatul medical nu se eliberează in cazul existentei unor tulburari grave, cum ar fi abuzul și dependența de alcool, epilepsia, tulburari psihice majore, retard mental sau alte afectiuni neurologice care pot afecta vederea, auzul sau locomoția.

În întreaga țară, candidații se plâng de dificultatea probei practice. Se pare că Ministerul de Interne a trimis directive pentru ca polițiștii să fie mai exigenți cu candidații și să nu treacă cu vederea nicio abatere de la lege.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`