Cozmin Guşă, audiat la DNA în dosarul Realitatea TV, post de televiziune aflat în insolvenţă de peste 7 ani cu datorii uriaşe la bugetul statului

Cozmin Guşă, audiat la DNA în dosarul Realitatea TV, post de televiziune aflat în insolvenţă de peste 7 ani cu datorii uriaşe la bugetul statului

Co-proprietarul postului de televiziune Realitatea TV, Cozmin Guşă, s-a prezentat, marţi, în faţa procurorilor de la DNA pentru a da declaraţii în dosarul privind modul în care a fost preluată Realitatea Media. Acesta ar avea calitatea de martor în dosar.

„Motivul pentru care am fost chemat la DNA este Realitatea TV. E dosar mai nou, dar disjuns dintr-un dosar mai vechi. Nu avea ce să caute dosarul Realitatea în marele dosar Codruț Marta – evaziune fiscală, posibilă crimă. Avem un cetățean nervos din Israel, Elan Schwarzenberg, care vorbește într-un fel justițiar. Nu vrea să vină în țară să vorbească despre asta. Eu cred că această disjungere în acest dosar în care am fost chemat astăzi este un lucru util, să vedem despre ce e vorba.

Dacă tot vorbim treaba asta cu Israelul, cearta, prim-ministru, Dragnea am o sugestie pentru președintele Iohannis: toate țările negociază dur eventuala mutare a ambasadelor de la Tel Aviv la Ierusalim. Uite sugestia pentru Iohannis să pună pe lista de negociere și extrădarea cetățeanului Elan Schwartzenberg, ca să arate Israelul că este un stat partener, care ajută România să-și descopere banii din evaziune, doamne ferește dacă este vorba și de o crimă.”, a spus Gușă la sosire, conform realitatea.net.

Cozmin Guşă deţine 50% din trustul Realitatea Media alături de Maricel Păcurariu. Acesta din urmă are calitatea de inculpat în acest dosar care cercetează felul în care cei doi au preluat postul de televiziune. Atât Sorin Ovidiu Vîntu, cât şi Elan Schwartzenberg, fosţi proprietari ai postului, au lansat acuzaţii dure la adresa celor doi, acuzându-i că au „furat” prin falsuri postul de televiziune.

„Înțeleg că ulterior Cozmin Gușă și Marcel Păcuraru, împreună cu un avocat, mi-au și falsificat semnătura pe un act pentru a rezolva această preluare ostilă”, afirma Elan Schwartzenberg într-un interviu acordat pentru B1TV. ”Realitatea a fost furată de Cozmin Gușă și Marcel Păcuraru, prin falsificarea semnăturii mele și cu susținerea unora din sistem”, a mai declarat omul de afaceri.

„Tot timpul eu am fost proprietarul acestei companii, contractul de trustee e de proprietare de fațadă. Fiica mea a semnat un contract de trustee în Cipriu cu domnul Gușă, care nu mai recunoaște acum.

Eu am depus o plângere la DNA acum vreo 5 ani, procurorul de caz a stabilit cu claritate că domnii Gușă, Păcurariu, Elan Schwartzenberg sunt escroci, au dovezi clare, au probe, numai că țin dosarul la sertar pentru că Realitatea este încă utilă domnilor cutare și cutare – Iohannis, SRI, DNA. E suportul lor principal. Se așteaptă probabil să se facă termenul de prescripție pentru Gușă și Păcurariu și în același timp să dea posibilitatea acestor escroci să treacă contractele de echipamente, de cabluri, personal pe o nouă, banii intrând aici, iar toate datoriile acumulându-se în trustul meu de presă. Nici domnul Elan, nici domnul Gușă nu au fost proprietarii acestui trust, au fost niște bidoane folosite de mine ca să protejez trustul de atacul furibund al securității române”, a precizat şi Vîntu într-un interviu pentru B1TV.

Realitatea Media se află din 2011 în insolvenţă, perioadă în care nu a plătit către bugetul de stat niciun leu din taxe şi impozite, ba mai mult, a continuat să cumuleze datorii care acum cumulează peste 100 de milioane de lei.

Mariana Moncea a fost suspendată pentru jumătate de an din magistratură de către CSM. Decizia a venit după ce la solicitarea jurnalistei B1 TV, Sorina Matei, Inspecția Judiciară a comunicat faptul că, in ultimii 6 ani, au existat 19 sesizări la o vizau pe Moncea. În 10 dintre acestea era invocat dosarul „Realitatea TV”.

Judecătoarea Mariana Moncea este şi în atenţia DNA de 5 ani. Procurorii anticorupţie anchetează modul în care judecătoarea Mariana Moncea a decis intrarea în insolvenţă a postului Realitatea TV. Magistratul ar fi primit aproape 200.000 de euro ca să favorizeze gruparea Maricel Păcuraru- Cozmin Guşă- Rareş Bogdan, potrivit unui document din dosarul procurorilor.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`