Ce se întâmplă cu mașinile Dacia, e fără precedent: Toți românii trebuie să știe…

Ce se întâmplă cu mașinile Dacia, e fără precedent: Toți românii trebuie să știe...

Anul trecut, automobile Dacia a înregistrat o cifră de afaceri de 23,1 miliarde lei (5,07 mld. euro), în creştere cu 11,4% faţă de anul precedent, depăşind în premieră pragul de 5 miliarde de euro.

Astfel, Dacia și-a consolidat poziţia de cea mai mare companie din România după cifra de afaceri.

În ceea ce priveşte profitul, acesta a urcat cu aproape 18% la 539 milioane lei de 456 milioane lei.

În total, uzina Dacia de la Mioveni a înregistrat în primele trei luni ale acestui an o creştere a producţiei de 2% faţă de perioada similară a anului trecut, la un total de aproape 85.400 de unităţi, a transmis Asociaţia Constructorilor de Automobile din România (ACAROM).

Producţia din primele trei luni ale anului are o valoare de piaţă de aproape 1,3 miliarde euro dacă se ia în calcul un preţ mediu de 15.000 de euro cu TVA, scrie realitatea.net.

Duster a ajuns la o cotă de peste 63% din producţia uzinei, cea mai mare cotă înregistrată până în prezent, aferentă unui volum de peste 53.900 de unităţi,fiind urmat în topul producţiei de Sandero cu 14.341, Logan cu 9.304 şi Logan MCV cu 7.818 maşini.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
19:17 - „360 de grade”, cu Alina Bădic. În ce zone este bine să plusăm și ce trebuie să știm despre negocieri (VIDEO)
18:52 - Rareș Bogdan, despre o eventuală victorie a PSD la alegeri: La SRI o să îl vedeți pe cel mai grobian politician din România, pe Mihai Tudose (VIDEO)
18:25 - Mașină lovită de tren! O tânără a murit, iar o fetiță de 2 ani a fost preluată cu un elicopter SMURD
18:04 - Nicolae Ciucă: Nu putem lăsa PSD să pună mâna pe toată puterea în România. Pe 8 decembrie câștigăm sigur alegerile prezidențiale (VIDEO)
17:42 - Un adolescent de 15 ani a murit după ce a intrat cu motocicleta într-un cap de pod
17:21 - Florin Barbu: S-a dus ostașul la piață, de data asta fără Rareș, probabil n-a apucat să dea ora înapoi pe ceasurile de mii de euro / Bugetul Ministerului Agriculturii în acest an a fost unul istoric
17:05 - Marcel Ciolacu a dezvăluit cu ce contracandidat și-ar dori să intre în turul 2 la prezidențiale. Ciolacu: Le mulțumesc colegilor din Guvern că avem maturitatea și am făcut diferența între PSD-PNL și Guvern (VIDEO)
16:44 - Nicușor Dan anunță care va fi „investiția prioritară” dacă va fi mărit bugetul Primăriei Capitalei (VIDEO)
16:33 - CTP, după dezbaterea dintre Maia Sandu și Stoianoglo: Fie și numai această jignire la adresa românilor e de ajuns ca să-i justifice titlul de om al Moscovei
16:12 - „360 de grade”, cu Alina Bădic. Despre forța plutoniană și ce trebuie să identificăm neapărat în această perioadă (VIDEO)