China este cunoscută ca fiind țara care contraface obiecte vestimentare și accesorii, însă aceasta s-a extins și în reproducerea produselor alimentare.
Astfel, multe produse care se găsesc în supermarketurile românești sunt produse în China şi nu sunt de cea mai înaltă calitate.
Top 5 produse toxice din China:
Peştele cod – asemenea peştelui tilapia, are o calitate net inferioară. Acesta creşte în propriile reziduuri. Mai mult de 50% din peştele cod vine din China. Spunem aceste în condiţiile în care aproape 90% din peştele vândut în România este din import.
Sucul de mere – China se află chiar în capul listei ţărilor producătoare de mere la nivel mondial, dar şi prima ţară care nu asigura măsurile corespunzătoare de verificare a prezenţei pesticidelor, chimicalelor şi a altor materii reziduale în produsele cultivate.
Usturoiul chinezesc – Usturoiul, pentru a rezista mai mult, este stropit cu chimicale care depăşesc limita admisibilă. OPC a descoperit că pe piaţa românească există usturoi chinezesc toxic. Circa 30% din usturoiul de pe piaţa noastră provine din China, scrie descopera.ro.
Orezul din plastic – Acest tip de orez ”fals” este făcut din cartof şi materiale sintetice utilizate la producţia cauciucului. Orezul din plastic poate fi depistat în bucătărie. Atunci când este gătit, bobul rămâne mai tare şi pe lângă asta are nevoie de o perioadă de timp mai îndelungată să stea pe foc. Consumul acestui tip de orez poate avea efecte grave asupra organismului, poate duce inclusiv şi la cancer.
Piperul negru boabe – Unii producători chinezi de piper negru boabe adaugă nămol şi pământ de o anumită concentraţie în aşa fel încât este practic imposibil să simţi diferenţa de gust.