Marea Britanie: Incendiu devastator la cea mai mare centrală electrică din lume

Marea Britanie: Incendiu devastator la cea mai mare centrală electrică din lume

Un incendiu violent a cuprins luni cea mai importantă centrală electrică din Marea Britanie. Depozitul fabricii, plin de material lemnos, a fost cu repeziciune mistuit de flăcări. Peste o sută de pompieri, cincisprezece autospeciale şi trei elicoptere au ajuns imediat în zonă pentru a stinge flăcările.Toţi angajaţii Centralei Tilbury, situată în Essex, au fost evacuaţi în siguranţă, scrie Daily Mail.

Coordonatorul echipelor de pompieri a declarat că acesta este cel mai violent incendiu cu care s-a confruntat în cei 20 de ani de carieră. Iar misiunea sa nu a fost una uşoară. Cele patru mii de tone de peleţi care se aflau în magazia fabricii au ars în totalitate. Fumul gros care a învăluit centrala nu a permis pompierilor să localizeze cu exactitate focarele rămase nelichidate. Astfel, flăcările au cuprins şi restul clădirii, distrugând o parte dintre utilajele aflate înăuntru. Nici structura de rezistenţă a construcţiei nu a rămas neavariată.

Nici angajaţii nu rămas nepăsători şi au dat o mână de ajutor pompierilor sosiţi la faţa locului.

„Incendiul nu este încă sub control, dar avem cel mai bun echipament din ţară, care este folosit la maximum. Ne aşteptăm ca acest eveniment să fie unul de durată, care va continua cel puţin câteva ore, dacă nu câteva zile”, a declarat ofițerul David Johnson.

Martorii spun că fumul a fost vizibil de la câţiva kilometri iar locuitorii oraşului Tilbury au fost sfătuiţi de forţele de ordine să nu iasă din case şi să ţină ferestrele închise, pentru a evita o eventuală intoxicare.

Centrala a fost inaugurată în 1969 şi opera pe bază de cărbuni, însă a fost de curând modernizată pentru a funcţiona cu materiale sută la sută biodegradabile. Aceasta furniza aproximativ zece la sută din necesarul de energie al Marii Britanii.

Cea mai mare centrală electrică bio din lume, cuprinsă de flăcări

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_16306').select();" id="embed_text_16306" />
Urmăriți B1TV.ro și pe
`