PNL şi USR pregătesc moţiune de cenzură împotriva guvernului Dăncilă după ce Iohannis a cerut demisia premierului

PNL şi USR pregătesc moţiune de cenzură împotriva guvernului Dăncilă după ce Iohannis a cerut demisia premierului

Liderii opoziţiei pregătesc depunerea unei moţiuni de cenzură pentru demiterea guvernului condus de Viorica Dăncilă ca urmare a solicitării publice a preşedintelui Iohannis privind demisia premierului. PNL şi USR a anunţat începerea dezbeterii privind declanşarea moţiune de cenzură.

„Reacţia preşedintelui este una firească şi perfect legitimă, pentru ca ceea ce au făcut Liviu Dragnea şi doamna Dăncilă, în calitate de purtător de cuvânt al lui Liviu Dragnea, este să arunce la coş 27 de ani de construcţie a diplomaţiei din România”, a a declarat preşedintele USR, Dan Barna.

La rândul său, Ludovic Orban, preşedinte PNL, a numit drept „perfect justificată poziţia preşedintelui”.

„Categoric Guvernul ăsta trebuie să plece, iar premierul nu se arată altceva decât o slugă a lui Dragnea şi Tăriceanu, care executa toate comenzile lor”, a declarat Ludovic Orban pentru Ziare.com.

Întrebat dacă liberalii vor iniţia moţiunea de cenzură, liderul PNL a precizat: „Cu siguranţă, am şi spus că vom folosi acest instrument constituţional în momentul în care vom avea cele mai mari şanse de a obţine un rezultat favorabil”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`