Cum s-au întâlnit Rică şi Ionuţ din Ferentari cu Regina Suediei (FOTO)

Cum s-au întâlnit Rică şi Ionuţ din Ferentari cu Regina Suediei (FOTO)
Foto: Facebook/ Valeriu Nicolae

Doi copii de etnie rromă, de puţin peste 14 ani, au avut onoarea să fie primiţi de către Regina Suediei în cadrul unei vizite de 3 zile pe care au făcut în ţara nordică în World Children Prize. Alături de ei a stat Valeriu Nicolae, un activist pentru drepturile romilor care face voluntariat pentru a ajuta copii din Ferentari.

„Ceremonia ţine vreo două ore. Regina pare o admiratoare a lui Iohannis sau că a făcut acelaşi training de robotizare în funcţii de conducere. Facem poze cu ea când ne înmânează premiul. Pozele ies superhaioase, mai ales că ţin premiul în mâna care este în spatele reginei. A doua zi un prieten face un videoclip fabulos. Îl arăt suedezilor care se prăpădesc şi ei de râs”, povesteşte în Adevărul acesta întâlnirea.

Valeriu Nicolae a povestit în mai multe serii de reportaje făcute din Suedia despre felul în care cei doi copii au socializat şi activităţile la care au participat la activităţile din cadrul programului la care participă pentru 3 zile.

„Ne împrietenim rapid cu grupul din Africa de Sud. Sunt din ghetoul din Capetown – cântă absolut senzaţional şi au un ritm incredibil. Ionuţ e foarte încântat că poartă haine cam la fel şi că îl lasă să bată la darabana de fiecare dată când are chef. Rică e o ruşine pentru etnie – e clar afon. Peste o zi va deveni vedetă, dovedind că poate să lucreze în lemn mult mai bine decât oricare copil”, povesteşte Valeriu Nicolae.

Toţi copiii care au participat în acest program sunt loviţi de soartă încă de mici, trecând prin numeroase greutăţi precum: război, abuz sexual, muncă forţată, închisoare sau violenţă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`