Viorica Dăncilă, vizită FULGER în Israel, după SCANDALUL mutării Ambasadei (VIDEO)

Viorica Dăncilă, vizită FULGER în Israel, după SCANDALUL mutării Ambasadei (VIDEO)

Premierul Viorica Dăncilă va face, miercuri şi joi, o vizită fulger în Israel. Prim ministrul va efectua această vizită în contextul în care Liviu Dragnea a anunţat că Executivul a adoptat un memorandum privind începerea procedurilor pentru mutarea efectivă a ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Timp de două zile, premierul Dăncila va purta discuţii la nivel înalt cu oficiali din Israel. Vizita are loc în contextul în care Executivul a adoptat un memorandum prin care se decide începerea procedurilor pentru mutarea efectivă a ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim.

„Am confirmat ca acest memorandum există și vom purta discuții cu toate instituțiile, inclusiv cu domnul președinte. Când vom ajunge la un numitor comun, atunci vom face public documentul.
S-a știut despre acest document, a apărut înainte de a fi votat în ședința de guvern. În rest, nu vă pot spune ceea ce este în document”,a spus Dăncilă săptămâna trecută.

Iniţiativa a stârnit controverse şi o reacţie foarte dură a venit din partea preşedintelui Klaus Iohannis. Şeful Statului a declarat că nu a fost consultat cu privire la la intenţia Guvernului României de lansare a procesului de relocare a Ambasadei României din Israel, de la Tel Aviv la Ierusalim. Nici pe plan extern iniţiativa guvernului nu este văzută cu ochi buni. Premierul palestinian, Rami Hamdallah, avetizează Romania că o astfel de acţiune ar constitui o încălcare a legilor internaţionale şi a rezoluţiilor ONU şi ar distruge şansele de pace şi de creare a unui stat palestinian. Şi Comisia Europeană, dar şi Fran?a au dat mesaje tăioase în subiectul mutării ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`