Huzur pe banii românilor: Partidele au avut grijă să îşi ia sume importante de la bugetul de stat (VIDEO)

Huzur pe banii românilor: Partidele au avut grijă să îşi ia sume importante de la bugetul de stat (VIDEO)

Partidele din România, huzur pe banii statului. Parlamentarii au modificat legea în favoarea lor, astfel încât partidele să primească subvenţii cât mai mari de la stat. Bineînţeles, principalul câştigator este PSD. Principala formaţiune de guvernământ încasează acum lunar peste 7 milioane de lei.

Partidele politice au avut grijă să îşi tragă partea leului şi de data această. În timp ce românii obişnuiţi sunt împovăraţi de taxe, politicienii au grijă să nu le lipsească nimic. Astfel, legislaţia a fost modificată în aşa fel încât formaţiunile politice să primească mult mai mulţi bani de la stat.

Legislația de până în ianuarie 2018 prevedea că partidele politice primesc anual o subvenţie de la bugetul de stat, dar suma totală alocată anual acestora nu poate fi mai mare de 0,04% din veniturile bugetare/. Prin modificarea adusă în Parlament, calculul se face, începând din luna ianuarie 2018 în funcție de Produsul Intern Brut.

Proiectul de lege a fost susținut de actuala putere dar votată de toate partidele. Mai mult, la propunerea senatoarei PNL Alina Gorghiu, a fost aprobat un amendament ca suma alocată unui partid să poată fi majorată nu proporțional, ci dublată în raport cu numărul mandatelor obţinute în alegeri de candidaţii femei.

Cifrele publicate în luna martie arată că sumele obţinute de partide au crescut substanţial faţă de anul trecut. PSD a ajuns să primească de la buget peste 7 milioane de lei, într-o singură lună, față de 2 milioane de lei, cât primea in 2017.

PNL primește și el, de anul acesta, 3.5 milioane de lei, asta deși anul trecut, în aceeași perioadă, avea o subvenție de puţin peste 1 milion de lei. Şi partea alocata celor de la USR a crescut anul acesta de la 300 de mii de lei la un milion de lei. În plus, ALDE obţine peste 700 de mii de lei faţă de doar 200 de mii de lei anul trecut.

Prin comparatie, în 2016 suma totală alocată partidelor politice era de abia 1,5 milioane de lei lunar.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`