Viorica Dăncilă, despre mutarea Ambasadei României în Israel la Ierusalim: Vom purta discuții cu toate instituțiile, inclusiv cu domnul președinte

Viorica Dăncilă, despre mutarea Ambasadei României în Israel la Ierusalim: Vom purta discuții cu toate instituțiile, inclusiv cu domnul președinte

Viorica Dăncilă a anunțat vineri că în urma controverselor legate de mutatea Ambasadei României în Israel la Ierusalim, că există un memorandum în acest sens și că acesta va fi discutat cu toate instituțiile, inclusiv cu președintele Klaus Iohannis.

”Am confirmat ca acest memorandum există și vom purta discuții cu toate instituțiile, inclusiv cu domnul președinte. Când vom ajunge la un numitor comun, atunci vom face public documentul. S-a știut despre acest document, a apărut înainte de a fi votat în ședința de guvern. În rest, nu vă pot spune ceea ce este în document”, a declarat Viorica Dăncilă.

Liderul PSD Liviu Dragnea a anunțat joi seară că Guvernul Dăncilă a adoptat un memorandum prin care se decide începerea procedurilor pentru mutarea efectivă a ambasadei României din Israel, de la Tel Aviv, la Ierusalim.

Ulterior, președintele Klaus Iohannis a transmis că nu a fost consultat în legătură cu acest demers care, în opinia sa, ”nu are la bază evaluări solide şi cuprinzătoare”.

O reacție a venit și din partea Ministerului Afacerilor Externe care a precizat într-un comunicat de presă că a început un proces de analiză și evaluare cu privire la relocarea Ambasadei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`