ANCHETĂ BOMBĂ A DNA: COCA-COLA, SPONSORUL POLIŢIEI RUTIERE TIMIŞ! Răcoritoare drept recompensă pentru agenţi

ANCHETĂ BOMBĂ A DNA: COCA-COLA, SPONSORUL POLIŢIEI RUTIERE TIMIŞ! Răcoritoare drept recompensă pentru agenţi

Anchetă bombă în Timiș. DNA verifică sponsorizările Coca-Cola către Poliția Rutieră Timiș. Agenții primeau recompensă băuturi răcoritoare.

Informațiile reies din rechizitoriul prin care au fost trimiși în judecată foștii șefi ai instituției pentru mai multe infracțiuni de corupție, potrivitpressalert.ro.

Ancheta a început după un denunț al agentului Dorin Duma. Acesta a spus că din ordinul șeful de atunci al Serviciului Poliției Rutiere, comisarul șef Marcel Crăciunescu, a transportat la firma soției acestuia răcoritoare care erau primite ca sponsorizare pentru IPJ Timiș.În urma unei anchete, S.C. Coca-Cola HBC România a recunsocut că avea încheiate două contracte de sponsorizare cu Inspectoratul de Poliție Județean

În urma unei anchete, S.C. Coca-Cola HBC România a spus că avea încheiate două contracte de sponsorizare cu Inspectoratul de Poliție Județean Timiș, în urma cărora a trimis către I.P.J. Timiș 33 baxuri/lună, adică 396 baxuri pe an la o valoare de 7.817,04 lei, pentru fiecare an.

“Valoarea totală a produselor cu care această societate a sponsorizat I.P.J. Timiș în baza celor două contracte a fost de 15.634,08 lei”, se arată în rechizitoriul DNA.

În timpul investigației, anchetatorii au interceptat o discuție telefonică între comisarul șef Marcel Crăciunescu și Gheorghe Ursuț, directorul general al Coca Cola Timișoara.

”Acesta îl întreabă pe Crăciunescu Nicușor Marcel dacă poate să îl ajute prin a-și folosi influența pe lângă comandanții Poliției Locale din cadrul Primăriei Timișoara, pentru a nu fi sancționat contravențional sau pentru a-și recupera mașina ridicată fără să plătească deoarece ” am făcut greșeala să parchez privat (n.r. autoturismul personal) undeva (…)” și ”voiam să mă ajutați într-o problemă dacă puteți (…)”. Crăciunescu Nicușor Marcel este de acord să îl ajute în această problemă personală și îi spune că ” (…) trebuie să ne întâlnim și să stăm de vorbă dacă e o problemă care vă interesează în zona aia”, au notat procurorii. Anchetatorii au decis să disjungă cercetările legate de sponsorizările Coca Cola, iar investigațiile vor fi continuate într-un alt dosar în care Crăciunescu este cercetat pentru trafic de influență în formă continuată, arată pressalert.ro

Urmăriți B1TV.ro și pe
`