Bucureștiul în 2035: Planul de modernizare al Primăriei prevede o autostradă suspendată, tunel sub Herăstrău și dublarea spațiilor verzi

Bucureștiul în 2035: Planul de modernizare al Primăriei prevede o autostradă suspendată, tunel sub Herăstrău și dublarea spațiilor verzi

O autostradă suspendată, o eurogară, un centru istoric cu o nouă înfăţişare, camere urbane, dar şi mult mai multe parcări  decât în prezent. Aşa ar trebui să arate noua Capitală a României în aproximativ 25 de ani, conform planurilor de modernizare ale Primăriei generale.

Proiectele care vor schimba faţa Capitalei există deocamdată doar pe hârtie şi ar trebui puse în practică cel târziu în 2035.

Primăria Capitalei a finalizat studiile necesare pentru avizarea Planului Integrat de Dezvoltare Urbană. Aspectele concrete, precum bugetele sau termenele de finalizare pentru fiecare proiect de dezvoltare în parte nu s-au stabilit încă.

Lucrurile stau diferit doar în cazul autostrăzii suspendate. Aceasta se află în faza de aprobare a planului urbanistic zonal de către Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi beneficiază de estimări de costuri şi începere a lucrărilor. Proiectul de 1,3 miliarde de euro, promis de primarul Sorin Oprescu încă din campania electorală, ar putea demara în primăvara anului viitor. Vor fi demarate lucrările la tronsoanele 2-4, cuprinse între intrarea A3 în Bucureşti şi tunelul care va trece pe sub Herăstrău.

Restul proiectelor se vor dezvolta treptat, în funcţie de importanţa lor pentru locuitorii Bucureştiului.

Unul dintre obiectivele planului de dezvoltare a Capitalei este refacerea legăturii dintre nord şi sud, prin amenajarea unor trasee care să lege Piaţa Romană de Rahova. Legătura se va face prin intermediul Podului Calicilor şi Podului Izvor.

În plus, Muzeul Naţional de Artă Contemporană va fi legat de Parcul Izvor şi de zona Uranus prin traseul cu prioritate pentru pietoni şi biciclişti.

Planurile primăriei vizează şi reconfigurarea Cheiului Dâmboviţei între Piaţa Uniri şi Izvor, pentru a deveni loc de promenadă, alături de spaţiile publice, cum este zona Fântânilor de pe bulevardul Unirii, care vor deveni locuri destinate relaxării.

Şi centrul istoric va avea o nouă înfăţişare, cu spaţii pentru industria creativă sau pentru meşteşuguri tradiţionale.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
16:40 - Rusia se pregătește să riposteze, după ce Ucraina a atacat cu rachete fabricate în SUA de două ori în ultimele trei zile. Șeful NATO vrea implicare mai mare în războiul din Ucraina
16:39 - CNA cere Comisiei Europene o investigație oficială a rețelei chineze Tiktok pentru campania politică a lui Călin Georgescu
16:33 - Traian Băsescu, după primul tur al alegerilor prezidențiale: „Românii s-au revoltat în cel mai democratic mod și i-au ras pe șarlatani, PSD și PNL” (VIDEO)
16:28 - Un bărbat a urcat pe clădirea Gării din Brăila și a amenințat că se sinucide. Desculț fiind, individul a coborât când i s-a făcut frig la picioare
16:20 - Ludovic Orban: Vom avea de ales între bine, reprezentat de Elena Lasconi, și un rău îngrozitor, reprezentat de un candidat care vrea să întoarcă România în cușca de la Răsărit (VIDEO)
16:15 - Elena Lasconi, apel către români: „Trebuie să ne apărăm democrația, libertatea câștigate prin sânge în 1989” (VIDEO)
16:02 - Teodor Baconschi: Intrăm într-un nou capitol. Teama de extremism și de doctrinele astea promovate de noul „guru energetic” al lui Putin, Călin Georgescu, ne vor ajuta să scoatem ce e mai bun din partide (VIDEO)
16:00 - Gigi Becali, despre primul tur al prezidențialelor: „A fost operațiune militară a Pentagonului. Georgescu are misiune de pace, el împreună cu Orban al Ungariei”
15:57 - Bărbat prins în flagrant lângă Aeroportul Otopeni. Ce sumă urma să primească pentru 5 kilograme de canabis
15:46 - Elena Lasconi: Miza alegerilor din 1 și 8 decembrie este viitorul democratic și european al României! Vom decide dacă vrem să fim în Europa, dacă vrem să fim protejați de NATO sau să ajungem vasalii lui Vladimir Putin