Transporturile aeriene şi feroviare din Germania şi Portugalia, paralizate de grevă: Sute de curse au fost anulate

Transporturile aeriene şi feroviare din Germania şi Portugalia, paralizate de grevă: Sute de curse au fost anulate

Transporturile aeriene şi feroviare din Germania şi Portugalia sunt paralizate de grevă. În Germania, controlorii de trafic de pe aeroportul din Frankfurt au incetat lucrul, în timp ce în Portugalia trenurile nu au mai ieşit din depouri.

Controlorii de trafic de pe aeroportul din Frankfurt, aflaţi în grevă de săptămâna trecută, au decis că nu vor relua lucrul cel puţin până sâmbătă. Şi asta pentru că administraţia aeroportului nu le-ar fi satisfăcut cererile salariale.

Ei doresc mărirea retribuţiilor cu sume care ating şi 50% din actualul salariu, fapt considerat de conducere inacceptabil.

Sute de zboruri au fost anulate, în ciuda asigurărilor date de către oficialii aeroportului că traficul nu va fi blocat.

În Portugalia, traficul feroviar a fost oprit. Cele mai afectate au fost oraşele Lisabona şi Porto, unde oamenii au aflat la prima oră că nu va circula niciun tren.

Salariaţii de la calea ferată lusitană protestează faţă de trimiterea în justiţie a salariaţilor care nu au respectat legea la greva anterioară şi nu au ieşit pe traseu să asigure procentul de trenuri puse în circulaţie pe perioada încetării lucrului de către colegii lor.

Conductorii de tren, care au făcut grevă mai multe zile la sfârşitul lui 2011, din aceleaşi motive, cer intervenţia guvernului în acest conflict de muncă, ce durează de mai multe luni.

Portugalia s-a confruntat în ultimele luni cu greve în serviciile publice de transport, care aveau ca scop contestarea reformelor vizând acest sector confruntat cu grave dificultăţi financiare.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
17:37 - Un polițist din Cluj a fost prins beat la volan. Bărbatul a intrat cu mașina într-un șanț și a refuzat drugtest
17:31 - Laurențiu Gîdei: Cu siguranță, din partea PSD nu se strâng și nu se vor strânge semnături pentru niciun altfel de candidat, exceptând candidații noștri (VIDEO)
17:25 - Victor Ponta redevine doctor: Curtea Supremă a anulat Ordinul Ministerului Educației prin care i s-a retras titlul. Decizia e definitivă
17:15 - Irinel Columbeanu s-a atașat de o colegă de la azil. Ion Cassian a dezvăluit cine este: „E vecina lui, fostă profesoară!”
17:10 - Ce a pățit o femeie într-un aeroport din Turcia. A rămas sechestrată: „Unii dintre gardieni m-au îngrozit!”
17:04 - De 25 de ani, revista Biz scrie istorie în presă și evenimentele de business
16:59 - Județul din România unde poți cumpăra în această lună o casă cu doar 4.000 de euro. Ce include proprietatea și unde se află mai exact
16:50 - Ligia Deca: Am dublat bugetul programului „Primul student în familie”. Cel puțin 10.000 de elevi vor avea șansa de a merge la facultate, chiar dacă provin din familii cu resurse financiare limitate
16:40 - Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, convocat pe 25 septembrie cu privire la starea tehnică a Planșeului Unirii și adoptarea de măsuri pentru demararea lucrărilor de reabilitare (FOTO)
16:40 - Geoană sare în apărarea nevăzătorilor: Guvernanții nu fac destul ca nevăzătorii să aibă o „viață demnă”