Chinezul Wang, declarat de SRI „pericol pentru siguranţa publică” în 2013, a primit un an mai târziu drept de şedere în România

Chinezul Wang, declarat de SRI pericol pentru siguranţa publică în 2013, a primit un an mai târziu drept de şedere în România

Jurnaliştii GSP continuă seria de dezvăluirilor despre chinezul Wang Yan, cel care a obţinut printr-un contact pe doi ani semnat în octombrie 2017, ca reprezentat al unei companii din Hong Kong, toată producţia de minereu de fier a României de la societatea Cupru Min.

Aceştia arată că deși în 2013 mafiotul a fost catalogat drept un „pericol pentru siguranţa publică” de către SRI, imediat, în noiembrie 2014, Wang Yan a primit drept de ședere pe cinci ani în România, până în 2019.

În plus, acesta are legături cu o serie de înalți ofițeri români, care apar în fișele DIICOT în cazul traficului de minore de la ”Shanghai”. Unul dintre ei este generalul Bujor Florescu, fost șef adjunct al DIPI, serviciul secret al MAI, care a ajuns la pensie angajat al lui Wang.

Wang Yan, care a primit cetăţenia română sub numele Alexandru Ion, a pierdut-o în 2014 după ce SRI l-a declarat ”parte a unei organizații care a comis fapte împotriva siguranței naționale”. Acesta şi-a retras în februarie 2014, ultima cale de atac în justiție privind pierderea cetăţeniei, iar GSP susţine că a făcut acest lucru pentru că a căzut la înțelegere cu statul român, care îi oferă, în schimb, un drept de ședere pe teritoriul țării pe cinci ani de zile.

Jurnaliştii au întrebat Inspectoratul General pentru Imigrări privind dreptul de şedere a lui Wang, dar Inspectoratul nu a explicat prezența lui Wang în țară, considerând că aceasta nu e o informație publică.
Cât despre contractul încheiat privind minereul de fier, societatea Cupru Min a comunicat către GSP că prin articolele pe acest subiect se afectează interesele comerciale ale companiei şi a statului.

”Prin articolul în care afirmați că un mafiot chinez are contract pe 100% din producția de cupru a României generați îndoieli asupra reputației și imaginii publice a societății Cupru Min. Astfel, riscați să afectați interesele comerciale ale companiei și, implicit, ale statului român și să deteriorați relația contractuală cu clientul nostru – mai ales că ați devoalat detalii ale unui contract confidențial, sub pretextul interesului public/jurnalistic”, a susţinut Cupru Min.

Însă, societatea nu a ţinut cont şi de faptul că Wang Yang a fost declarat „pericol pentru siguranţa publică” de către SRI.

”Chinezul avea un permis de ședere pe cinci ani. Nu e vina noastră, cum poate statul să-i dea permis după ce i-a retras cetățenia?”, a spus un oficial al companiei.

Hotnews a primit confirmări despre minciunile conducerii Cupru Min, iar știripesurse.ro a făcut rost de un document în care directorul Cupru Min raportează o vizită a lui Wang, după ce n-a avut aprobarea să-l primească! (Detalii AICI)

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`