Ministrul britanic al Afacerilor Externe: Ambiția nucleară a Iranului ar putea provoca un nou Război Rece

Ministrul britanic al Afacerilor Externe: Ambiția nucleară a Iranului ar putea provoca un nou Război Rece
Ministrul britanic de externe, William Hague, a declarat, duminică, că ambiția nucleară a Iranului ar putea provoca un nou Război Rece, împingând Orientul Mijlociu către o înarmare în masă, potrivit The...

Ministrul britanic de externe, William Hague, a declarat, duminică, că ambiția nucleară a Iranului ar putea provoca un nou Război Rece, împingând Orientul Mijlociu către o înarmare în masă, potrivit The Telegraph.

Acesta a adăugat că spre diferență de episodul dintre URSS și SUA, în acest caz nu ar mai exista acele mecanisme de siguranță.

Dacă obțin arme nucleare, atunci cred că alte națiuni din Orientul Mijlociu ar vrea să producă arme nucleare. Și astfel, cea mai serioasă etapă de proliferare nucleară, de când au fost inventate armele nucleare, va începe în Orientul Mijlociu, cu toate efectele ei destabilizatoare. Iar amenințarea unui nou Război Rece în Orientul Mijlociu, fără mecanismele de siguranță necesare ar fi un dezastru„, a declarat Hague.

Britanicul a concluzionat că în cazul crizei iraniene, toate opțiunile trebuiesc luate în calcul, deși Londra s-a poziționat deja împotriva Guvernului de la Teheran.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`