BREXITUL SPIONILOR? Încă un exilat rus, găsit MORT la Londra. Nikolai Gluşkov, prieten apropiat al oligarhului Boris Berezovsky…

BREXITUL SPIONILOR? Încă un exilat rus, găsit MORT la Londra. Nikolai Gluşkov, prieten apropiat al oligarhului Boris Berezovsky...

Încă o moarte suspectă la Londra! Un exilat rus care primise azil politic în Marea Britanie, prieten apropiat cu fostul oligarh Boris Berezovsky, a fost găsit mort în locuinţa sa din Londra, anunţă The Guardian.

Nikolai Gluşkov (68 ani) a fost găsit mort, de către familie şi prieteni, luni noaptea. Cauza decesului nu este încă determinată, după cum a anunţat pe Facebook, unul dintre prietenii săi, Damian Kudriavţev.

Poliţia londoneză a precizat, fără a confirma numele persoanei decedate, că nu există încă nicio dovadă care să lege acest deces de incidentul din Salisbury, în care fostul spion rus Serghei Skripal şi fiica sa Iulia au fost otrăviţi, actualmente fiind internaţi în stare critică.

Trecutul lui Gluşkov îl recomandă însă ca o potenţială ţintă a serviciilor secrete ruse. În anii 1990, el a lucrat la compania aeriană Aeroflot şi la firma lui Berezovsky LogoVAZ. În 1999, Berezovsky a căzut în dizgraţia lui Vladimir Putin şi a fugit în Marea Britanie, iar Gluşkov a fost acuzat de spălare de bani şi fraudă. A fost condamnat la 5 ani de închisoare pe care i-a executat până în 2004.

În ultimii ani, Gluşkov a trăit în Londra, unde primise azil politic. În 2011, a depus mărturie în cazul în care Berezovsky l-a acuzat pe oligarhul Roman Abramovici, rămas în relaţii bune cu Kremlinul, că l-a înşelat cu 5 miliarde de dolari.

Gluşkov a declarat în instanţă că a fost luat „ostatic” de administraţia lui Putin, care îl presa pe Berezovsky să îşi vândă postul de televiziune ORT.

Ulterior judecatorul a respins acuzaţiile lui Berezovsky, numindu-le „necinstite în mod deliberat”.

Gluşkov a atacat în apel decizia, iar Berezovsky, între timp, a disparut din viaţa publică până în martie 2013 când a fost găsit mort, poliţia considerând că s-a sinucis…

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:00 - Ministrul Veștea (PNL), întrebat dacă se menține coaliția cu PSD și după alegeri: „Eu sunt născut în aceeași zi cu Nostradamus și nu sunt în măsură să vă dau o astfel de soluție. Românii decid” (VIDEO)
22:30 - Arafat, despre ploile torențiale: Consecințele de până acum nu sunt grave / Deja în județul Galați avem 3.500 de persoane evacuate. Vreo 260 au refuzat evacuarea și fac asta pe propria răspundere (VIDEO)
22:07 - Ministrul Mircea Fechet: Debitul Dunării nu are o creștere care să ne surprindă / Galațiul rămâne sub cod roșu / Am mers mai bine de 1000 de km să mă asigur că autoritățile sunt pregătite (VIDEO)
21:45 - Cum răspunde ANM criticilor că a exagerat cu avertismentele privind furtuna. Georgescu: S-a ținut cont de toate fenomenele meteo. Maximele termice vor în unele zone cu 15 grade mai scăzute (VIDEO)
21:08 - George Simion spune că Becali ar putea fi printre candidaţii AUR: Îl iau pentru că aduce voturi. A învăţat unele lucruri. Nu merge degeaba la mănăstiri, la biserici
20:45 - Probleme în traficul din București din cauza furtunii: Mijloace de transport, blocate la Podul Grozăveşti (VIDEO)
20:18 - Extrema dreaptă a câștigat alegerile parlamentare din Austria, arată primele estimări. Cancelarul Karl Nehammer și-a recunoscut înfrângerea
19:44 - Ion Iliescu: „Am un zâmbet de Dacie, un zâmbet industrial, cu patru viteze” / Secretul longevității sale și mesajul lui pentru români în prag de alegeri
19:32 - PSD organizează consultări cu sindicatele și patronatele pe tema programului de guvernare
19:06 - Trei cutremure, duminică, în România. Ultimul s-a produs în Brăila. Ce magnitudini au avut