Donald Trump a acceptat să se întâlnească cu Kim Jong-un: Când ar putea avea loc ÎNTREVEDEREA ISTORICĂ 

Donald Trump a acceptat să se întâlnească cu Kim Jong-un: Când ar putea avea loc ÎNTREVEDEREA ISTORICĂ 

Se decide soarta lumii! Donald Trump este gata să se întâlnească cu liderul nord-coreean Kim Jong-un. Întrevederea ar putea avea loc până la sfârșitul lunii mai, a anunţat de la Washington, şeful Oficiului pentru Securitate Naţională din Coreea de Sud. Și nu sunt singurele vești care sporesc interesul vizavi de rezultatul unei întâlniri Trump-Kim Jong. Liderul nord-coreean s-ar fi angajat să lucreze la „denuclearizarea” peninsulei coreene şi a promis să se abţină de la orice „nou test nuclear sau de rachetă”, informează Reuters.

”Am privilegiul de a anunţa faptul că preşedintele Trump a acceptat invitaţia de a se întâlni cu liderul nord-coreean Kim Jong-un. Aş dori să mulţumesc preşedintelui Trump, vicepreşedintelui şi minunatei lui echipe de securitate naţională”, a declarat reprezentantul pe teme de securitate națională din Coreea de Sud, Chung Eui Yong.

Consilierul de securitate naţională din Coreea de Sud a anunțat la Casa Alba că întâlnirea dintre Donald Trump si Kim Jong-un va avea loc în luna mai. Anunţul vine după ce o delegaţie sud-coreeană a purtat discuţii la Phenian, pentru a se da startul unui dialog între Coreea de Nord şi SUA cu liderul nord-coreean Kim la începutul acestei săptămâni.

De asemenea, consilierul prezidenţial Chung Eui Yong a declarat că liderul Kim a acceptat să oprească înarmarea nucleară.

„I-am spus preşedintelui Trump că, la întâlnirea noastră, liderul nord-coreean Kim Jong-un a acceptat să oprească testele nucleare”, a declarat Chung într-o conferinţă de presă.

Legăturile dintre cele două ţări s-au îmbunătăţit considerat odată cu participarea la Jocurile Olimpice de Iarnă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`