Temerile românilor au luat SFÂRŞIT: Sunt DORIŢI şi după Brexit

Temerile românilor au luat SFÂRŞIT: Sunt DORIŢI şi după Brexit

Guvernul de la Londra a organizat întâlniri cu membrii comunităţii româneşti pentru a-i asigura că britanicii vor ca să românii să rămână în Regat şi după ieşirea din Uniunea Europeană.

„În timpul perioadei de implementare, poziţia guvernului UK este să nu ceară viză pentru intrările pe teritoriul nostru. Ce se va întâmpla este că în cazul dreptului la libera circulaţie va fi o cerinţă de a se înregistra la intrarea în UK. Dar acest lucru este încă subiectul negocierilor şi aceasta este poziţia noastră la acest moment”, a precizat subsecretarul de stat, Suella Fernandes, citată de Digi24.

De asemenea, antreprenorii români aflaţi în Marea Britanie au precizat că prezenţa românilor în Regat are un impact pozitiv asupra economiei.

„Economic va fi o cădere foarte bruscă, foarte abruptă, pentru că românii sunt foarte muncitori. Vă dau exemplul românilor pentru că îi cunosc, cunosc comunitatea. Vreau să apăs pe faptul că românii sunt foarte muncitori şi foarte apreciaţi. Pe de o parte ei ne apreciază ca forţă de muncă, asta e clar, ştiu 100%, pe de altă parte au ceva împotriva noastră pentru că au impresia că îi sufocăm sau ceva de genul ăsta”, a menţionat antreprenorul Corneliu Gheţu.

„Este greu de urmărit ceea ce se întâmplă pe piaţa muncii, sunt diferite domenii în care se lucrează strict cu forţă de muncă din Europa de est, mai ales în Londra, ni se spune în mod repetat de către companiile de construcţii, de exemplu, cu care noi colaborăm pe cursuri profesionale că nu ar putea să facă faţă fără români. Ei sunt conştienţi de câtă nevoie este de români pe segmentul construcţiilor. La fel cum ne referim la construcţii vorbim de HoReCa, vorbim de îngrijire de bătrâni, vorbim de asistenţi medicali. Sunt multe servicii în care de fapt românii joacă un rol foarte important, aşa că portiţe trebuie să se deschidă, în primul rând pentru că Marea Britanie trebuie să facă faţă servirii intereselor business-urilor britanice”, a adăugat antreprenorul Cristina Irimie.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:00 - Ministrul Veștea (PNL), întrebat dacă se menține coaliția cu PSD și după alegeri: „Eu sunt născut în aceeași zi cu Nostradamus și nu sunt în măsură să vă dau o astfel de soluție. Românii decid” (VIDEO)
22:30 - Arafat, despre ploile torențiale: Consecințele de până acum nu sunt grave / Deja în județul Galați avem 3.500 de persoane evacuate. Vreo 260 au refuzat evacuarea și fac asta pe propria răspundere (VIDEO)
22:07 - Ministrul Mircea Fechet: Debitul Dunării nu are o creștere care să ne surprindă / Galațiul rămâne sub cod roșu / Am mers mai bine de 1000 de km să mă asigur că autoritățile sunt pregătite (VIDEO)
21:45 - Cum răspunde ANM criticilor că a exagerat cu avertismentele privind furtuna. Georgescu: S-a ținut cont de toate fenomenele meteo. Maximele termice vor în unele zone cu 15 grade mai scăzute (VIDEO)
21:08 - George Simion spune că Becali ar putea fi printre candidaţii AUR: Îl iau pentru că aduce voturi. A învăţat unele lucruri. Nu merge degeaba la mănăstiri, la biserici
20:45 - Probleme în traficul din București din cauza furtunii: Mijloace de transport, blocate la Podul Grozăveşti (VIDEO)
20:18 - Extrema dreaptă a câștigat alegerile parlamentare din Austria, arată primele estimări. Cancelarul Karl Nehammer și-a recunoscut înfrângerea
19:44 - Ion Iliescu: „Am un zâmbet de Dacie, un zâmbet industrial, cu patru viteze” / Secretul longevității sale și mesajul lui pentru români în prag de alegeri
19:32 - PSD organizează consultări cu sindicatele și patronatele pe tema programului de guvernare
19:06 - Trei cutremure, duminică, în România. Ultimul s-a produs în Brăila. Ce magnitudini au avut