Kovesi îi răspunde lui Toader: Faptul că am criticat un proiect de lege al ministrului Justiției nu cred că reprezintă motiv de revocare

Kovesi îi răspunde lui Toader: Faptul că am criticat un proiect de lege al ministrului Justiției nu cred că reprezintă motiv de revocare

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a explicat, marți, la CSM, că acuzația lui Tudorel Toader conform căreia ar fi contestat autoritatea CCR este abuzivă.

De asemenea, Kovesi a afirmat că nu vede în critica adusă unor proiecte de legi ale Ministerului Justiției motiv de revocarea a sa din funcție.

S-a invocat ca am contestat autoritatea CCR. Niciodata nu am contestat autoritatea CCR, nu am contestat si nu am emis nicio parere laudativa fata de deciziile CCR. Am prezentat date statistice si tipologii identificate in dosarele de abuz in serviciu. Nu am criticat decizia CCR, ci am prezentat efectele. Faptul ca in cadrul unor dezbateri profesionale mi-am exprimat punctul de vedere nu cred ca poate constitui un motiv de revocare. Insusi ministrul Justitiei a demarat o dezbatere publica privind redefinirea abuzului in serviciu.

In toate interviurile am respectat codul deontologic si am spus ca aplicam legea. Daca ar fi asa, ar trebui sa desfiintam toate revistele de drept, in care avocatii si magistratii isi exprima opiniile privind modificari legislative.

Faptul ca, in urma deliberarilor, CCR a stabilit ca infiintarea sectiei speciale de anchetare a magistratilor este constitutionala, nu inseamna ca ea este si utila, nu inseamna ca este obligatoriu ca dispozitiile sa se aplice in aceasta forma.

Faptul ca am criticat un proiect de lege al ministrului Justitiei nu cred ca reprezinta motiv de revocare. Daca Romania a inregistrat rezultate bune impotriva coruptiei, le-a realizat si pentru ca procurorii au fost independenti in activitate”, a spus Kovesi.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`