MAI: 259 de localități sunt izolate de nămeți, 31 de sate nu au curent electric. Cinci persoane au murit de hipotermie în ultimele 24 de ore

MAI: 259 de localități sunt izolate de nămeți, 31 de sate nu au curent electric. Cinci persoane au murit de hipotermie în ultimele 24 de ore

Reprezentanții MAI au anunțat marți că în prezent mai sunt 259 de localități izolate de nămeți, în timp ce 31 de sate au rămas fără curent electric.

Aceștia au precizat că punctul cel mai critic rămâne în continuare județul Buzău, unde numărul localităților fără energie electrică este tot 13.

Codul portocaliu din ultimele două zile au afectat 25 de județe, unde 161 de drumuri județene sunt blocate, au mai anunțat reprezentanții MAI.

În ceea ce privește decesele din cauza frigului, subsecretarul de stat Raed Arafat a anunțat că în ultimele 24 de ore, cinci persoane au murit prin hipotermie ( județul Constanța-5, Ialomița-1, Sibiu-1, Vrancea-1).

Meteorologii au ridicat avertizarea de cod portocaliu, după ce inițial o prelungiseră până marți, ora 14:00.

Se menține avertizare de cod galben pentru județele Neamț, Iași, Bacău, Vaslui, Covasna, Harghita, Brașov, Sibiu, Vrancea, Buzău, Brăila, Galați și Tulcea. Avertizarea este valabilă până marți,  14  februarie, ora 14:00.

În aceste județe, spun meteorologii, va continua să ningă, slab cantitativ, iar vântul va mai avea unele intensificări, temporar viscolind și spulberând zăpada.

Vezi aici cum se circulă în țară.

MAI: 259 de localități sunt izolate de zăpadă

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_15890').select();" id="embed_text_15890" />
Urmăriți B1TV.ro și pe
`