Ginerele lui Donald Trump, anchetat pentru că ar fi folosit funcţia publică pentru a atrage capital rus sau chinez pentru afacerile sale

Ginerele lui Donald Trump, anchetat pentru că ar fi folosit funcţia publică pentru a atrage capital rus sau chinez pentru afacerile sale

Procurorul special Robert Muller, numit pentru a ancheta ingerinţele ruseşti în alegerile prezidenţiale din Statele Unite şi o posibilă colabore cu echipa de campanie a lui Donald Trump, va investiga acum şi posibile infracţiuni comise de ginerele preşedintelui american, Jared Kushner, în perioadă când face parte din echipa de tranziţie prezidenţială, conform The Independent.

Concret, echipa condusă de procurorul Robert Muller va cerceta eforturile lui Jared Kushner de a atrage capital străin, inclusiv rus şi chinez, pentru afacerile sale imobiliare, în timpul perioadei de tranziţie.

Conform unors surse apropriate de anchetă citate de CNN, se examinează discuţiile lui Jared Kushner avute în timpul tranziţiei prezidenţiale pentru a obţine capital pentru clădirea sa de birouri de pe 666 Fifth Avenue din New York, aflată în proprietatea companiei sale Kushner Companies, după dificultăţi financiare.

„De la începutul cooperării în anchetă a lui Kushner, nu a existat nicio întrebare sau solicitare de documente privind afacerile imobiliare de pe 666 Fifth Avenue sau ale Kushner Companies”, a declarat pentru CNN avocatul lui Jared Kushner.

În timpul perioadei tranziţiei prezidenţiale, Jared Kushner a jucat un rol-cheie, în special în contactele cu guvernele străine ale echipei de tranziţie, indicând că a discutat cu peste 50 de persoane din 15 ţări.

În cadrul Administraţiei Prezidenţiale, Jared Kushner deţine funcţia de consilier superior al preşedintelui Donald Trump.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`