Liderul USR intervine în scandalul momentului: "Discutăm despre un asalt al unei găști de infractori cu resurse asupra statului de drept"

Liderul USR intervine în scandalul momentului: "Discutăm despre un asalt al unei găști de infractori cu resurse asupra statului de drept"

Preşedintele USR, Dan Barna, a reacţionat după conferinţa-maraton susţinută miercuri seară de şefa Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), precizând că partidul său o susţine în continuare pe Laura Codruţa Kovesi la conducerea acestei instituţii.
Dan Barna consideră că preşedintele Klaus Iohannis va fi „consecvent cu pozițiile sale anterioare” şi va refuza o eventuală propunere de revocare.
„Doamna Kovesi a reușit să convingă cetățenii de bună credință că infractorii încearcă să confiște statul. În ceea ce privește revocarea, evident că nu există niciun temei serios. În condițiile în care avem un consilier al premierului condamant la 8 ani de închisoare și ținut în vitrină, nu avem ce discuta.
USR susține în continuare activitatea DNA și pe doamna Kovesi la conducerea instituției.
Eu am toată convingerea și încrederea că poziția domnului Iohannis va fi una de susținere a statului de drept, pentru că discutăm despre un asalt al unei găști de infractori cu resurse asupra statului de drept. Cred că președintele va fi consecvent cu pozițiile sale anterioare. Cred că își va folosi prerogativele pentru a susține DNA și pe conducătoarea ei”, a scris joi liderul USR, pe pagina sa de Facebook.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`