Carmen Dan îi răspunde Codruței Kovesi: Am expediat o solicitare către DNA cu POȘTA MILITARĂ

Carmen Dan îi răspunde Codruței Kovesi: Am expediat o solicitare către DNA cu POȘTA MILITARĂ

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat joi că a trimis o adresă către Direcția Națională Anticorupție cu privire la revocare a detașării poliţiştilor judiciari care apar în înregistrările de la DNA. Precizările șefei de la MAI vin în contextul în care Laura Codruța Kovesi a declarat miercuri că nu a primit nicio solicitare în acest sens, informează Știripesurse.ro.

„Am vorbit despre o măsura justă pe care MAI, eu ca ministru reprezentând angajatorul de drept am considerat că este cazul să o iau. Ce pot să vă spun cu siguranță și fără absolut nicio intenție de a comenta ce spune procurorul șef este că acea adresa a fost scrisă, datată cu data de 13, atunci a ieșit de la mapă, și a fost expediată către DNA cu poșta militară. Că nu a primit-o doamna procuror șef aș prefera să nu comentez. Haideți să vedem ce decide DNA. Verificarea polițiștilor detașați la DNA este reglementată tot de ordonața de organizare a DNA și intră tot în atribuțiile procurorului șef. Am solicitat analizarea revocării pentru că aspectele făcute publice mi s-au părut de o gravitate foarte mare și necesar a fi verificate”, a declarat Carmen Dan.

Ministrul de Interne i-a solicitat şefei DNA revocarea detaşării celor doi poliţişti care apar în înregistrările ce privesc activitatea DNA – Serviciul Teritorial Ploieşti, comisarul-şef de poliţie Mihai Iordache şi comisarul-şef de poliţie Gabriela Florea.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`