KOVESI: NU AM NICIUN MOTIV SĂ ÎMI DAU DEMISIA (VIDEO)

KOVESI: NU AM NICIUN MOTIV SĂ ÎMI DAU DEMISIA (VIDEO)
Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

În contextul ultimului scandal uriaș din spațiul public în care este vizată secția teritorială a DNA Prahova, Laura Codruța Kovesi a afirmat că nu are niciun motiv să își dea demisia, totul fiind „un festival al inculpaților disperați”.

„Nu e vorba de Kovesi aici, e vorba de asaltul asupra justiției, de festivalul inculpaților care vor săumileascăsocietatea, românii. Nu am niciun motiv săîmi dau demisia, am respectat legea în tot ce am făcut”, a afirmat procurorul-șef al DNA.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Această declarație vine în contextul în careDNA a devenit începând de duminicăținta unei serii de acuzații, serie începutădupăce Antena 3 a difuzat duminicăsearăo înregistrare în care fostul deputat PSD Vlad Cosma îi acuza pe procurorii DNA Mircea Negulescu și Lucian Onea căau încercat să”inventeze dosare în baza unor probe fabricate”, în cauza fiind vorba despre Sebastian Ghiță.

În ceea ce privește raportul despre care tot vorbește ministrul Justiției că îl are pregătit și în baza căreia va anunța dacă se impune sau nu revocarea din funcție a procurorilor șefi, Kovesi a precizat că nu a avut nicio discuție cu Tudorel Toader și nu are informații despre ce raport se face referire.

„Nu știu despre ce raport e vorba, nu am avut nicio discuție cu ministrul, singura discuție a fost în fața dumneavoastrăla CSM, când s-a dezbătut raportul de control al Inspecției Judiciare anul trecut.De la acel moment nu am mai avut nicio discuție cu el. Nu mi s-a cerut niciun fel de date, ca atare îmi e foarte greu săvărăspund ce are în vedere. Nu pot săraspund în locul ministrului de Justiție.

Dacătot am vorbit de controlul Inspecției Judiciare, anul trecut DNA Ploiești a fost controlat de Inspecția Judiciară, inclusiv din perspectiva managementului. Nu s-au constatat deficiente, nu s-au făcut propuneri de revocare din funcție sau alte recomandări”, a afirmat Kovesi.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`