George Soros: Salvarea Greciei nu va scăpa Europa de pericol. UE are în faţă un deceniu pierdut

George Soros: Salvarea Greciei nu va scăpa Europa de pericol. UE are în faţă un deceniu pierdut
Foto: antimedia.info

Miliardarul George Soros se aşteaptă la o creştere economică slabă şi la tensiuni politice care pot duce la destrămarea Uniunii Europene, chiar dacă Grecia va accepta măsurile de austeritate, informează Bloomberg.

În prezent, Uniunea Europeană, în special ţările puternic îndatorate, are în faţă un deceniu pierdut. De fapt ar putea fi vorba de mai mult de un deceniu, având în vedere că Japonia s-a confruntat cu o situaţie similară, respectiv un boom imobiliar urmat de o criză bancară şi a ajuns la 25 de ani fără creştere„, a declarat Soros pentru CNN.

Potrivit lui Soros, acest fapt va provoca tensiuni în cadrul Uniunii Europeane, putând chiar să o distrugă, acesta reprezentând un pericol real.

Miliardarul consideră că planul de austeritate al Greciei „nu va funcţiona, în mod obligatoriu, pe termen lung, dar va cumpăra cu certitudine încă 6 luni de linişte”.

George Soros susține că Grecia se află într-o situaţie periculoasă care a fost tratată deficitar de autorităţile europene şi va continua să fie o problemă serioasă pentru Europa.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`