BĂSESCU, despre UNIREA cu Moldova: DODON a spus că ar putea fi RĂZBOI CIVIL

BĂSESCU, despre UNIREA cu Moldova: DODON a spus că ar putea fi RĂZBOI CIVIL

Traian Băsescu, a declarat, duminică seara, că va depune alături de parlamentarii PMP un proiect de declarație prin care să denunțe pactul Ribbentrop – Molotov și efectele lui, prin care Basarabia a intrat în sfera de influență a Uniunii Sovietice.

„Suntem în anul Centenarului. Eu, ca președinte, am denunțat Pactul Ribbentrop – Molotov, dar voi depune săptămâna viitoare, cu semnătura mea și a celorlalți parlamentari PMP, un proiect de declarație în care să denunțăm pactul Ribbentrop – Molotov și efectele lui. Avem obligația să facem acest lucru. Uitați-vă că de pactul Ribbentrop – Molotov au fost afectate cele trei țări baltice, Polonia și România. Cele trei țări baltice au ieșit de sub efectele pactului Ribbentrop – Molotov, fuseseră înglobate în Uniunea Sovietică, sunt independente și membre și UE și NATO, Polonia este stat integru și membru UE și NATO, România a pierdut Basarabia și noi stăm…”, a declarat Băsescu, potrivit Agerpres.

Liderul PMP susține că președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat că unirea ar putea declanșa un război civil pentru că ar fi speriat de un curent unionist tot mai puternic.

„Mai mult decât atât, au apărut localități, de la comune la orașe, care în consiliile locale, sub semnătură tuturor consilierilor, a primarului, a secretarului primăriei și, uneori, și a preotului din comunitate, au făcut declarații scrise, că doresc unirea cu România, (…). Ceea ce o să mă facă să îmi închiriez un apartament la Chișinău, să bat toată Republica Moldova, comună cu comună”, a mai spus fostul șef al statului.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`