Primul discurs al lui Donald Trump despre "Starea Naţiunii": Preşedintele american a lăudat mersul economiei şi a anunţat măsuri privind imigraţia (VIDEO)

Primul discurs al lui Donald Trump despre "Starea Naţiunii": Preşedintele american a lăudat mersul economiei şi a anunţat măsuri privind imigraţia (VIDEO)

Donald Trump a ţinut primul său discurs despre "Starea Naţiunii". Preşedintele american a vorbit despre realizările sale în primul an de mandat şi a lăudat direcţia spre care se îndreaptă economia americană, îndeosebi în domeniul energetic şi a pus în lumină numărul mare de locuri noi de muncă create pentru locuitorii de toate etniile.

"De la alegeri am creat 2,4 milioane de noi locuri de munca, între care 200.000 de locuri doar în sectorul manufacturier. Un număr uriaş! După ani de zile de stagnare a salariilor, în sfârșit vedem creșteri salariale", a început Donald Trump.

Acompaniat de aplauzele Congresului american, preşedintele american şi-a ţinut mult aşteptatul discurs privind Starea Naţiunii la ceva mai bine de un an de la învestirea în funcţie. Donald Trump a atras atenţia asupra recordurilor istorice realizate de administraţia sa, îndeosebi în ceea ce priveşte piaţa forţei de muncă şi combatarea somajului în rândul minorităţilor.

"Cererile de ajutor de șomaj au atins un minimum al ultimilor 45 de ani. Şi ceva de care sunt foarte mândru este că rata șomajului în rândul afro-americanilor a atins un minimum al tuturor timpurilor, iar în rândul hispano-americanilor, de asemenea, a ajuns la cel mai mic nivel din istorie", a arătat preşedintele american.

Trump a vorbit şi despre încheierea pacturilor economice nefavorabile pentru Statele Unite, care, spune el, făceau ca sectorul energetic să stagneze.

"Am încheiat războiul împotriva energiei americane şi am încheiat războiul împotriva cărbunelui curat şi frumos. Suntem acum foarte mândri, un exportator al energiei pentru lume", a anunţat Donald Trump.

Primul discurs al lui Donald Trump despre Starea Naţiunii: Preşedintele american a lăudat mersul economiei şi a anunţat măsuri privind imigraţia (VIDEO)

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Liderul de la Casa Albă a amintit şi de faptul că aceste noi înţelegeri au făcut posibilă o reabilitare a industriei auto. În acest sens s-a atras atenţia asupra numeroaselor companii care pătrund sau se întorc pe piaţa americană cu planuri măreţe.

"Multe companii auto construiesc uzine în Statele Unite, ceea ce nu am mai văzut de decenii. Chrysler mută o fabrică din Mexic în Michigan, Toyota şi Mazda deschid o uzină la Alabama, una mare. Este ceva ce nu am mai văzut de foarte mult timp", a precizay preşedintele american.

Imigraţia a ocupat un spaţiu important în discursul liderului american, în acest sens fiind amintite problemele create de Loteria Vizelor.

"Recent, în ultimele săptămâni, două atacuri teroriste au fost posibile ca urmare a Loteriei Vizelor şi a migraţiei în lanţ. În era terorismului, aceste programe prezintă riscuri pe care nu ni le mai putem permite. A venit timpul pentru o reformă!", anunţat liderul de la Casa Albă.

Donald Trump a prezentat un plan cu patru puncte de bază pe care îşi doreşte să îl realizeze în următorii ani ai mandatului. Acest plan include oferirea cetăţeniei pentru 1,8 milioane de imigranţi ilegali aduşi în Statele Unite de către părinţi, construirea unui zid la graniţa cu Mexicul, oprirea migraţiei în lanţ şi încheierea Loteriei Vizelor.

"Încheiem Loteria Vizelor, un program care dă la întâmplare cărţi verzi, fără a se ţine cont de abilităţi, de merit sau de siguranţa poporului american. Este timpul să ne îndreptăm către un sistem de imigrare bazat pe merit, unul care lasă să intre în ţară oameni calificaţi, care vor să lucreze, care vor contribuie la societatea noastră, care vor iubi şi respecta ţara noastre", a afirmat preşedintele americna.

În afara de a evidenţia bunul mers al economiei, preşedintele american a mai vorbit în primul discurs despre Starea Naţiunii despre importanţa modernizării capacităţiilor nucleare, regimurile necinstite şi rivali precum Rusia şi China, care ameninţă interesele şi valorile americane.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`