Trump, ATAC DUR la adresa Uniunii Europene: A tratat SUA foarte NEDREPT!

Trump, ATAC DUR la adresa Uniunii Europene: A tratat SUA foarte NEDREPT!
Foto: BBC

Preşedintele american Donald Trump a acuzat Uniunea Europeană că a tratat Statele Unite foarte nedrept în relațiile lor comerciale, motiv pentru care ar trebui să se aștepte la represalii.

"Uniunea Europeană a tratat SUA într-un mod foarte nedrept în materie de comerţ", a declarat Trump într-un interviu pentru postul britanic de televiziune ITV, citat de AFP.

Trump s-a arătat nemulțumit de faptul că SUA au probleme în a-și exporta produsele în UE, în timp ce "ei îşi trimit produsele la noi fără taxe sau cu taxe foarte mici".

"Am avut multe probleme cu Uniunea Europeană, iar aceasta s-ar putea transforma în ceva foarte mare (…) din punct de vedere comercial. Cred că acest lucru se va finaliza clar în detrimentul (UE)", a insistat el.

El a mai spus că, în locul premierului britanic Theresa May, ar fi fost mai ferm în negocierile cu Bruxellesul privind Brexitul: ”Cred că aş fi spus că Uniunea Europeană nu o duce atât de bine pe cât ar fi trebuit să o facă. Şi aş fi adoptat o poziţie mai fermă asupra retragerii".

În interviul pentru ITV, Trump a dat asigurări că SUA vor deveni "marele partener comercial" al Marii Britanii la capătul perioadei de tranziţie de circa doi ani după Brexit.

Donald Trump a spus că îşi doreşte în continuare să efectueze o vizită în Marea Britanie, după ce deplasarea programată pentru luna ianuarie a fost anulată urmare a unor proteste anunţate.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`