Ce mănâncă jucătoarele de tenis

Ce mănâncă jucătoarele de tenis

Antrenamentele draconice, dietele stricte şi şedinţele lungi cu psihologi sportivi fac parte din viaţa de zi cu zi a tenismenelor profesioniste.

Într-un interviu acordat Daily Mail Australia, antrenorul de tenis Marc Sophoulis a dezvăluit câteva din secretele pe care le au sportivele pentru a rezista ritmului nebun, dar şi pentru a face performanţă. Cum era de aşteptat, antrenorul a menţionat echilibrul ca fiind principalul motor al succesului, însă sunt câteva secrete care fac diferenţa între amatori şi profesionişti, scrieGustarte.

Dieta bine proporţionată

Să mănânci ca un atlet presupune să faci alegeri înţelepte, să ai în farfurie alimente dense din punct de vedere nutriţional şi să ai mereu la îndemână gustări care să îţi asigure energie. Fructele şi legumele sunt cele mai indicate, iar consumul de carbohidraţi trebuie monitorizat atent pentru a asigura echilibrul zilnic. ”Pentru că muncesc atât de mult este necesar să ia în seamă toate cele 5 grupe de alimente”, a spus Sophoulis. Hidratarea este şi ea foarte importantă, dar şi suplimentele alimentare care să acopere lipsurile, acolo unde este cazul.

Îmbinarea tipurilor de antrenamente

Antrenamentul tenismenelor nu include doar exerciţii ce include racheta. Ele au în program şi fitness, alergări pe distanţe lungi, yoga, pilates sau ridicare de greutăţi.

Timp pentru recuperare

Nu trebuie să sari niciodată peste orele de somn. De asemenea, este indicat să faci şi puţină meditaţie pentru că sănătatea psihică este şi ea importantă. Fără odihnă performanţa nu poate fi posibilă, a spus Souphoulis.

Fii organizat

O jucătoare de performanţă trebuie să fie foarte organizată pentru a-şi putea ţine sub control atât viaţa profesională, cât şi pe cea personală.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:52 - Un oficial UE a fost condamnat la închisoare în Belarus. L-ar fi insultat pe Aleksandr Lukașenko
23:42 - Protest uriaș la Viena după preluarea puterii de către extrema dreaptă. Zeci de mii de oameni au ieșit în stradă. „Mi-e teamă pentru Europa pentru că autocrați nebuni ajung la putere”
23:26 - A murit Marius Ciugarin, fost fotbalist la Steaua și Sportul Studențesc
23:07 - Grădina zoologică din Oradea va avea o nouă locație, de aproape patru ori mai mare
23:02 - Nicușor Dan, despre modernizarea iluminatului public din București: 23,3 milioane lei pentru un oraș mai eficient energetic! Până în vară, vor fi înlocuite încă 7.822 de lămpi pe 34 de bulevarde
22:37 - Eugen Tomac: Președintele Iohannis cu cât mai mult stă la Cotroceni, cu atât mai mult rău face democrației românești. El este cel mai contestat și are pârghii pentru a detensiona situația (VIDEO)
22:36 - Noul ministru al Educației, despre efectele negative ale meditațiilor asupra sistemului de învățământ. „Trebuie fiscalizate pentru a nu scuti profesorul să-și facă bine datoria la clasă”
22:09 - Daniel Breaz (PNL): Dacă dorim într-adevăr să avem un Președinte al acestei alianțe pro-europene, va trebui să fim consecvenți și să mergem cu același Președinte (VIDEO)
22:02 - Poștașii au început împărțirea pensiilor. Cât mai au de așteptat cei care primesc banii pe card
21:57 - Mai este posibilă scoaterea lui Călin Georgescu din cursa pentru prezidențiale? Elena Lasconi: „Cele 3 decizii ale CCR sunt atât de grave încât nu cred că se mai pot repara vreodată. E extrem de grav ce s-a întâmplat” (VIDEO)