Angela Merkel, critici la adresa lui Trump la forumul economic de la Davos

Angela Merkel, critici la adresa lui Trump la forumul economic de la Davos

Cancelarul german Angela Merkel a criticat, într-un discurs susţinut la forumul economic de la Davos, ''egoismele naţionale'' şi ''populismul'', întrun atac indirect la Donald Trump, prezent de asemenea la acest eveniment important din Elveţia.

Aceasta şi-a apărat din nou politica "porţilor deschise" pentru migranţi şi a militat pentru o Uniune Europeană mai integrată şi mai activă, o viziune similară cu cea promovată şi de preşedintele francez Emmanuel Macron.

''Trebuie să ne asumăm mai multe responsabilităţi, trebuie să ne luăm destinul în propriile mâini'', a spus Merkel conform agenţiei DPA, citată de Agerpres.

Făcând aluzie la politicile comerciale izolaţioniste pentru care pledează preşedintele american Donald Trump, şefa guvernului de la Berlin a estimat că ''protecţionismul nu este răspunsul potrivit'' în faţa nemulţumirilor provocate de globalizare şi că statele care se plâng că pierd din cauza acestei globalizări ar trebui să caute soluţii tot în mecanismele multilaterale, nicidecum în politici naţionale sau unilaterale.

Merkel a abordat şi subiectul negocierii pe care o poartă partidul său în Germania cu socialiştii în vederea formării unui guvern care să îi ofere al patrulea mandat de cancelar, afirmând că ''guvern stabil'' care să garanteze mai departe bunăstarea ţării.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`