Sumă colosală plătită de statul român pentru pensiile din MAI. Cât a fost pensia brută medie din minister în 2017

Sumă colosală plătită de statul român pentru pensiile din MAI. Cât a fost pensia brută medie din minister în 2017
Foto: Poliția Română / Facebook

Statul român a plătit anul trecut o sumă colosală pentru a putea plăti pensiile speciale ale poliţiştilor, jandarmilor, pompierilor ISU, dar şi ale celorlalţi profesionişti din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Astfel, toate aceste pensii au costat bugetul de stat 2,85 de miliarde de lei în 2017, arată datele oficiale ale Casei de Pensii Sectoriale (CPS) a MAI, potrivit Economica.net.

Aproape 65.000 de poliţişti, jandarmi, pompieri ISU, dar şi alţi profesionişti din MAI au încasat pensie de serviciu în luna decembrie 2017. Numărul lor nu s-a modificat semnificativ în cursul anului 2017, mai arată datele oficiale.

Potrivit aceleiași surse, pensia specială medie brută din MAI a fost anul trecut de 3.924 de lei.

Mai mult, valoarea medie brută a pensiei de serviciu pe care au încasat-o în ultima lună a anului trecut pensionarii din MAI a fost de 4.255 de lei, în creștere cu 20% faţă de nivelul lunii ianuarie 2017.

Pensiile speciale ale pensionarilor din MAI se plătesc doar de la bugetul de stat, adică din taxele şi impozitele plătite obligatoriu de toţi contribuabilii din România.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`