Ecaterina Andronescu: Protestele transmit în afară mesajul că România e instabilă și neguvernabilă

Ecaterina Andronescu: Protestele transmit în afară mesajul că România e instabilă și neguvernabilă

Ecaterina Andronescu a declarat că protestele de sâmbătă din Bucureşti şi din ţară pot strica imaginea României în afară şi a apreciat că dacă se acreditează ideea că este o ţară instabilă şi neguvernabilă, toată lumea pierde. Și astadupă ce PSD, prin voință proprie, a ajuns la trei premieri într-un an de guvernare…

Senatorul PSD a mai spus că îşi doreşte o justiţie independentă şi nu vede „care ar fi articolele care afectează independenţa Justiţiei”, referindu-se la criticile protestatarilor faţă de legile Justiţiei, relateazăDigi24.

“Ce mă îngrijorează în aceste demonstraţii nu e faptul că oamenii au ieşit în stradă. E dreptul lor de a protesta faţă de lucrurile care îi nemulţumesc. Dacă aceste demonstraţii generează instabilitatea ţării, dacă ele transmit un mesaj în afară că România este într-o ţară neguvernabilă, atunci trebuie să îşi asume responsabilitatea toţi cei care poate din spate i-au îndemnat să iasă”,a comentat Andronescu protestele de sâmbătă seară, din Bucureşti şi din ţară.

Ea a susţinut că unii primari au plătit transportul celor care au ieşit în stradă.

“Avem obligaţia să respectăm imaginea ţării şi să nu dăm senzaţia că suntem o ţară neguvernabilă”, a mai spusEcaterina Andronescu

În cea ce priveşte legile Justiţiei, unul dintre motivele protestelor, ea a spus că cele trei legi care au trecut prin Parlament sunt departe de a fi intrat în vigoare, fiind pe masa CCR, iar Codurile penale nu au fost modificate. Ea a apreciat că protestele nu ar trebui să influenţeze în niciun fel CCR, să nu fie o presiune asupra deciziei judecătorilor.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`