Păcălelile Guvernului Tudose: Cumulul de pensii, legalizat din nou, pe tăcute, după ce fusese interzis în luna decembrie

Păcălelile Guvernului Tudose: Cumulul de pensii, legalizat din nou, pe tăcute, după ce fusese interzis în luna decembrie
Foto: gov.ro

Răsturnare de situație în cazul legii care interzicea cumulul pensiei de stat cu pensiile speciale. La două săptămâni după ce premierul Mihai Tudose anunța că interzice cumulul celor două venituri, Guvernul a revenit asupra deciziei.

Totul s-a întâmplat în perioada dintre Crăciun și Revelion, pe 28 decembrie, când Executivul a adoptat OUG 116, care abroga articolul de lege care interzicea cumulul de pensii, informează Ziare.com.

"Legea nr. 96/2006, republicată, privind Statutul deputaților și senatorilor (…) cuprinde reglementări potrivit cărora indemnizația pentru limită de vârstă se cumulează cu orice tip de pensie stabilită în sistemul public de pensii sau în alt sistem de pensii neintegrat sistemului public, precum și cu orice alte venituri realizate", se arată în nota de fundamentare a OUG 116/2017.

Anterior, pe 14 decembrie fusese adoptată OUG 103, care interzicea cumulul unei pensii speciale cu una din sistemul public, care trebuia aplicat începând din 1 ianuarie 2018.

Unii dintre principalii beneficiari ai cumului celor două tipuri de pensii sunt parlamentarii.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`