Tudose a dat mai mulţi foşti miniştri pe mâna procurorilor DNA: Acuzaţii de corupţie şi sabotaj

Tudose a dat mai mulţi foşti miniştri pe mâna procurorilor DNA: Acuzaţii de corupţie şi sabotaj

Premierul Mihai Tudose taie şi spânzură. Ultima ispravă – într-un interviu, prim ministrul a anunţat că rezultatul verificărilor efectuate de corpul său de control la Tarom a fost trimis la Parchet! Pe surse, ar fi vorba de nume grele, de foşti miniştri, implicaţi în lucruri "inimaginabile", cum le numeşte Tudose.

Acest control a fost trimis la compania Tarom de către premierul Tudose în august 2017. Situația descoperită la companie l-a determinat pe Tudose să trimită concluziile procurorilor Direcției Naționale Anticorupție. Potrivit unor surse guvernamentale, în dosarul întocmit de Corpul de Control sunt menționați foști miniștri și foști directori ai Tarom. Aceștia sunt suspectați de fapte de corupție și de sabotaj al companiei, în favoarea concurenței.

În primele şase luni din 2017, pierderile Tarom au fost de aproape 100 de milioane de lei, mai mult decât dublul celor înregistrate în tot anul trecut. În 2016 compania Tarom a pierdut şi poziţia a doua în clasamentul liniilor aeriene prezente în România ca număr de pasageri.

Chiar în timpul controlului dispus de premier, directorul general al companiei de la acea vreme, Eugen Davidoiu, și-a dat demisia.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`