Tensiuni între protestatari după discuțiile cu Mihai Tudose: ”Considerăm această întâlnire ca un compromis inacceptabil”

Tensiuni între protestatari după discuțiile cu Mihai Tudose: ”Considerăm această întâlnire ca un compromis inacceptabil”
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Discuțiile de luni dintre premierul Mihai Tudose și reprezentanții protestatarilor s-au încheiat fără vreun rezultat concret. Ba mai mult întâlnirea cu șeful Guvernului ar fi dus la apariția de tensiuni între organizațiile care participă la protestele din Piața Victoriei.

Unii reprezentanți ai societății civile s-au arătat asfel nemulțumiți de faptul că o parte dintre ONG-uri s-au prezentat la întâlnirea cu Tudose.

Este cazul Alianței Strada care califică această întâlnire drept ”un compromis inacceptabil” și un demers care oricum ”vine prea târziu”, informează DC News.

”Considerăm această întâlnire ca un compromis inacceptabil făcut de aceste grupări civice cu guvernul căruia noi, și alte sute de mii de oameni, îi cerem DEMISIA de aproape un an! Oricum acest demers vine prea târziu, ținând cont de faptul că protestatarii i-au chemat în repetate rânduri, în Piața Victoriei, pe reprezentanții guvernului!

Suntem solidari cu nemulțumirea ONG-urilor amintite mai sus, așa cum am fost și suntem solidari fără rezerve cu nemulțumirile tuturor protestatarilor din România și diaspora, din rândurile cărora provenim ca formațiune politică. Dar, nu putem fi de acord cu o negociere, indiferent din ce parte vine sau va veni!
Guvernul Tudose (și niciun alt guvern PSD/ALDE) nu a avut, nu are și nu va avea niciodată intenția de a întări democrația, de a stopa abuzurile și incompetența din România. Aceste abuzuri asupra principiilor democrației sunt comise, și rămân nesancționate, de către însăși miniștrii acestui guvern.

Sperăm ca acest guvern să devină cât mai curând "de tristă amintire" pentru că PSD/ALDE și sateliții lor nu au avut, nu au și nu vor avea niciodată din partea noastră încrederea că pot sau vor să salveze România!”, au transmis reprezentanții Alianței Strada.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`